Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Cojocani, comuna Mogos, judetul Alba se afla pe noua lista a monumentelor istorice. Lacasul de cult dateaza din secolul XVIII si a fost inaltat in locul unui alt lacas de lemn incendiat. Are un plan simplu, dreptunghiular, cu absida poligonala, cu cinci laturi.
La sfarsitul secolului al XVIII-lea nava a fost marita spre vest. In secolul al XIX-lea, pe latura de sud a fost adaugata o prispa, cu stalpi ciopliti, iar in 1939 un pridvor.
Pictura originala care a impodobit peretii lacasului a fost realizata intre 1769-1771 de catre Gheorghe Zugravul din Rasinari si de Craciun Zugravul. Aceasta se mai pastreaza in naos si in absida.
Biserica are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil”.
Sursa foto: Țetcu Mircea Rareș
Biserica de lemn din Cojocani este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn din Cojocani
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Abrud
Coordonate GPS: 46.284722,23.368611
Biserica de lemn din Dealul Geoagiului a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult ce datează din anul 1742, se afla in comuna Intregalde, judetul Alba. Are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail
Biserica de lemn din Barlesti a fost declarata monument istoric. Edificiul religios ce dateaza din anul 1844, este situat in comuna Mogos, judetul Alba si are hramul „Sfintii Imparati Constantin si
Biserica Romano Catolica Abrud se afla in Piata Eroilor, judetul Alba si este o constructie ridicata din piatra, apartinand din punct de vedere arhitectural stilului gotic.
In timpul revolutiei de
Rezervatia Avenul din Sesuri mai este cunoscuta si sub numele de Pestera 1 Mai si se afla la 500 metri de intrarea in Pestera Scarisoara si a fost explorata prima data in anul 1950.
Este una dintre c
Muzeul Avram Iancu din Campeni, judetul Alba, a fost infiintat in anul 1989, cand s-au implinit 140 de ani de la revolutia de la 1848-1849 condusa de Avram Iancu.
In salile muzeului este prezentata i
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.