Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Micula este situata in satul Giulesti, judetul Bihor in apropiere de Pesterea Ursilor.
A fost descoperita in anul 1978 si are o lungime de 7316 metri facand parte din randul pesterilor cu o desfasurare larga.
Pestera Micula este renumita prin cavernamentul grandios al salilor componente de dimensiuni mari: Sala Morii, Sala Haosului, Abatorul.
Tavanul si peretii sunt acoperiti cu scurgeri stalagmitice, stalactite formate din carbonat de calciu sau aragonit. In Galeria Abatorului se gasesc speleoteme excentrice sau anthoditele.
Pestera Micula se numara printre cavitatile frecventate si locuite de ursul de pestera. Au fost descoperite oseminte si ale altor animale, dovedind astfel existenta unei comunicari cu exteriorul care probabil a fost blocata si este inca nedescoperita.
Sursa
Pestera Micula este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Pestera Micula
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Alesd
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.5450859,22.5962734
Pestera Zmeilor se afla in Muntii Bihor, pe versantul drept al Vaii Ponor, afluent stang al Somesului Cald si mai este cunoscuta si sub numele de Pestera Onceasca.
Pestera Zmeilor se afla la o altitu
Cetatea Piatra Soimului din satul Pestis, judetul Bihor a fost ridicata in secolul XIII, in prezent existand doar ruinele acesteia, fiind aruncata in aer de catre trupele imperiale austriece, in anul
Manastirea Izbuc din Calugari se afla la poalele Muntilor Codru Moma, in comuna Carpinet, judetul Bihor langa un izbuc intermitent socotit cu apa cu puteri tamaduitoare.
Manastirea Izbuc este o manas
Biserica de lemn Pestis se afla in satul cu acelasi nume, judetul Bihor si este declarata monument istoric.
Biserica a fost construita in anul 1797, se pare ca in locul unei alte biserici vechi de l
Castelul Degenfeld de la Balc a fost construit in stil romantic istorizant de catre familia Degenfeld in anul 1896 iar mai tarziu a ajuns in posesia familiei Károlyi. La inceputul secolului XX fatada
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.