Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Regal de la Savarasin a fost construit între anii 1650-1680 si a apartinut familiei regale romane, fiind inaltat pe locul unui castel ce a apartinut familiei nobiliare Forray, din secolul al XVIII-lea.
Documentele atesta ca la data de 9 iunie 1784, vicecomitele Andras Forray (tatal) a fost rapit de catre haiducii condusi de Petre Baciu. Acesta a fost eliberat doar dupa satisfacerea revendicarilor haiducilor de catre Iosif al II-lea, imparatul de la Viena.
Putin timp mai tarziu, la data de 3 noiembrie 1784, faimosii Horia, Closca si Crisan, au ajuns pe domeniul Castelului Regal.
Castelul Regal a fost refacut la inceputul secolului al XIX-ea, reprezentand stilul arhitectural neoclasic. Cladirea prezinta un etaj cu balcon, suferind in timp modificari diverse.
De o frumusete rapitoare este si parcul ce inconjoara castelul, fiind prevazut cu lac si debarcader.
In anul 1948 castelul a fost confiscat de comunisti, la fel ca toate celelalte proprietati regale, revenind in posesia Casei Regale la 1 iunie 2001. De atunci a fost supus unor lucrari de restaurare, conduse de catre Principesa Margareta.
Castelul Regal de la Savarsin este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Regal de la Savarsin
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arad
Coordonate GPS: 46.0159874,22.2354202
Pestera Sinesie se afla pe malul raului Mures, in Muntii Poiana Rusca, localitatea Caprioara, judetul Arad si este declarata Rezervatie Naturala, constituind rezervatie speologica de importanta locala
Parcul Natural Lunca Muresului se afla langa orasul Arad si se intinde pe o suprafata de 17.455 hectare, incluzand si zona indiguita a Muresului, fiind o zona inundabila.
Zona cuprinde ape curgatoare
In arhitectura aradeana, un loc deosebit de important il ocupa cladirea actualei Catedrale Ortodoxe Romane cu hramul "Nasterea Sf. Ioan Botezatorul". Biserica a fost construita intre anii 18
Actuala cetate a Aradului este unul din cele mai importante monumente istorice existente, in momentul de fata, in zona de vest a tarii.
Ridicata in a doua jumatate a secolului al XVII -lea, cetatea a
Comuna Ghioroc este situata la contactul Muntilor Zarand cu Campia Aradului, judetul Arad.
Accesul spre comuna Ghioroc se face pe drumul judetean 708 B sau cu trenul pe calea ferata 200, pe traseul A
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.