Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera Sinesie se afla pe malul raului Mures, in Muntii Poiana Rusca, localitatea Caprioara, judetul Arad si este declarata Rezervatie Naturala, constituind rezervatie speologica de importanta locala.
Pestera Sinesie a fost cartata prima data in anul 1978 si se afla langa Pestera Mica de la Sinesie si Pestera Vulpii. Are o singura intrare si s-a format in regim inecat de un curs de apa.
Pestera este fosila, s-a dezvoltat de-a lungul unei galerii principale spatioase, in jurul careia sunt dispuse o serie de diverticole de mici dimensiuni, precum si un put de 5 metri. Podeaua pesterii este acoperita de o patura groasa de sediment, formata in mare parte din guano. In aceasta patura au fost descoperite mai multe resturi ceramice apartinand primei epoci.
Datorita prezentei chiropterelor pe tot parcursul anului in subteran, pentru reducerea numarului de vizitatori neavizati, Pestera Sinesie a fost inchisa cu o poarta cu bare orizontale, care sa permita accesul liliecilor in interior.
Sursa
Pestera Sinesie, Arad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Crisana, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Pestera Sinesie, Arad
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Arad
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.9884453,22.2565269
Pentru vizitatorii orasului Arad, unul din edificiile cele mai interesante este cladirea teatrului vechi, care dainuie in centru orasului de circa 180 de ani. Aceasta cladire trebuie socotita drept pr
Una dintre cele mai faimoase cladiri din Arad este Casa cu Lacat.
Cea mai raspandita legenda a fost aceea, ca omul care reuseste sa deschida lacatul, primeste casa. Dar aceasta a ramas o vorba fara
Lacul Taut este un lac de acumulare situat in comuna Taut, la 55 de km de Arad, in zona de contact a Dealurilor Cigherului cu Muntii Zarandului.
Accesul se realizeaza din drumul judetean 709 Arad-Sir
Manastirea a fost ridicata in anii 1760-1762 de catre episcopul Sinesie Jivanovici (1751-1768), pentru vesnica sa pomenire si pentru a fi folosita de urmasii sai in scaunul episcopal al Aradului.
Man
Parcul Reconcilierii, situat in centrul orasului Arad, atrage anual mii de turisti, in special din Ungaria. In parc sunt amplasate Monumentul Libertatii, dedicata conducatorilor Revolutiei ungare de l
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.