Pestera Ursilor a fost descoperita ca urmare a deschiderii artificiale a golului subteran in urma lucrarilor de exploatare a calcarului in cariera de la Chiscau.
Aceasta pestera prezinta forme carstice de o mare varietate si bogatie si este renumita pentru numeroasele schele ale Ursului de Caverna URSUS SPELAESUS. Pestera Ursilor este vizitata de peste 100.000 vizitatori pe an.
Vizita incepe in Galeria Ursilor sau Galeria Oaselor, care adaposteste 1500 de piese, 140 de cranii si numeroase culcusuri ale ursului de pestera. Pe peretii acestor galerii se observa zgarieturi adanci lasate de labele ursilor, a caror disparitie misterioasa s-ar datora, dupa unele presupuneri, incalzirii climei, izbucnirii unei epidemii sau, poate, unui cataclism natural care ar fi blocat iesirile pesterii.
A treia galerie ce poate fi vizitata este Galeria Lumanarilor, unde te intampina o adevarata padure de stalagmite de un alb imaculat si neatins de mana omului. La capatul acestei galerii, poteca turistica isi face cu greu loc prin desimea concretiunilor si, prelungita cu un tunel articial, lung de 16m, razbate in cele din urma la suprafata, incheind astfel traseul vizitabil al pesterii.
Traseul subteran este parcurs in 45 minute. Temperatura in Pestera Ursilor oscileaza tot anul in jur de 10 grade.
Pestera Ursilor din Arieseni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Arieseni
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.556854,22.570181
Pestera Huda Orbului este situata in valea numita Paraul Orbului, un afluent al Vaii Vulturului, din bazinul Gradisoara de la Casa de Piatra.
Accesul in pestera se face prin locul numit " Sub Fata Ca
La o distanta de comuna Arieseni se afla Cascada Varciorog, obiectiv turistic de o frumusete rara. Urmand marcajul patrat cu cruce galbena in interior de la drumul judetean 75, se ajunge usor, pe un d
Izbucul Tauzului este un monument al naturii aflat in Muntii Bihor, judetul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Arieseni, satul Hodobana. A fost declarat arie protejata de interes national in
Lacul de acumulare Mihoesti se afla in Muntii Bihor, la circa 5 km amonte de orasul Campeni si serveste la reglarea debitelor raului Aries.
Barajul are o inaltime de 29 m si retine un volum de 6,25 m
Cea mai mare pestera din Romania, Pestera Coiba Mare isi atrage turistii prin vegetatia impresionanta ce se gaseste in interiorul pesterii, cat si al numeroaselor lacuri, cascade si sifoane.
Pestera
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.