Apasati pe imagini pentru vizualizare
Statiunea Arieseni este o statiune montana din judetul Alba, situata la altitudinea de 859 metri fiind foarte bogata in atractii turistice: Ghetarul de la Scarisoara, Pestera Poarta lui Ionele, Pestera Portile Bihorului, Groapa Ruginoasa, Pestera Ursilor sau Casa memoriala Avram Iancu, manastirile Lupsa si Posada iar pe timpul verii se poate face o excursie inedita la Targul de fete de pe Muntele Gaina.
Statiunea Arieseni este printre cele mai cautate statiuni de schi de la noi din tara, durata medie a sezonului de schi fiind din luna decembrie pana in martie-aprilie.
De putin timp a fost inaugurat un complex de doua partii dotate cu nocturna; una dintre ele are peste 1.000 m, din care o portiune de 500 m este de mare dificultate; a doua masoara 1.400 m si este de dificultate medie.
Statiunea Arieseni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Statiunea Arieseni
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Arieseni
Coordonate GPS: 46.478891,22.75712
Groapa Ruginoasa este un fenomen cu totul aparte. Ea este o imensa ravinare sapata pana in creasta culmii care inchide spre sud Valea Seaca, cu adancime de peste 100 m si un diametru de peste 600 m.
Biserica de lemn Inaltarea Domnului situata in comuna Arieseni, judetul Alba dateaza din anul 1791. Dupa anul 1863 barnele lacasului au fost tencuite, acest fapt diminuand infatisarea initiala.
Se po
Pe versantul stang al paraului Hodobana din Muntii Bihor, se afla o pestera ce i-a imprumutat numele, Pestera Hodobana. Aceasta a fost descoperita in anul 1979 de catre scafandrul speolog Florin Paroi
Izbucul Tauzului este un monument al naturii aflat in Muntii Bihor, judetul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Arieseni, satul Hodobana. A fost declarat arie protejata de interes national in
Pestera Ursilor a fost descoperita ca urmare a deschiderii artificiale a golului subteran in urma lucrarilor de exploatare a calcarului in cariera de la Chiscau.
Aceasta pestera prezinta forme carsti
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.