Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Sfanta Precista din Bacau este una dintre cele mai renumite biserici din oras, fiind componenta a Complexului arhitectonic al Curtilor Domnesti din Bacau.
Biserica a fost construita in vremea lui Stefan cel Mare. Este din piatra si caramida, bine proportionata. Soclul bisericii este din piatra bruta, cu un profil de piatra de talie.
Alexandru Voievod, fiul lui Stefan cel Mare si ctitorul bisericii, a acordat mare atentie monumentului si a daruit cu proprietati si bunuri materiale lacasul sfant, precum si multe obiecte sfinte printre care un frumos Tetraevanghel.
Biserica Precista a fost daruita de catre Vasile Lupu, impreuna cu satele Letea si Poporul, Manastirii Sfintii Trei Ierarhi din Iasi. Ulterior, Precista va fi inchinata sfintelor manastiri de la Muntele Athos.
Pictura bisericii a fost realizata prima oara in anul 1854 si a fost refacuta de mai multe ori de-a lungul timpului.
In curtea bisericii au fost restaurate, in aer liber, ruinele Casei Voievodale si a Turnului de aparare a Curtii domnesti.
Hramul bisericii este Adormirea Maicii Domnului.
Sursa
Biserica Sfanta Precista din Bacau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Bacau
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.5629234,26.9161015
Compania Buzunarul cu Teatru este unul din proiectele asociatiei (ONG) cu acelasi nume si promoveaza educatia creativa prin teatru, dramaturgia contemporana romaneasca si europeana precum si teatrul d
Orasul Bacau cenusiu si dezolant nu ofera turistului dornic de natura nicio satisfactie, daca nu stie si de salba de lacuri de langa aglomeratia urbana. Lacurile Bacau I si II sunt un paradox, fiind a
Rezervatia naturala Nemira se afla pe drumul dintre Targu Ocna si Comanesti, judetul Bacau si are o suprafata de 3491,2 Ha si este rezervatie naturala cu caracter floristic si forestier.
Padurea din
Casa-muzeu Nicu Enea este situata pe strada Nicu Enea nr. 31, Bacau. Este casa in care a locuit si creat Pictorul Nicu Enea (1897-1960), in perioada 1929-1960.
Cladirea, donata impreuna cu 133 de lu
Lacul Beresti este un lac de acumulare de pe teritoriul administrativ al localitatilor Corbasca, Tatarasti, Sascut, Valea Seaca, Orbeni si Parava, judetul Bacau.
Aseazarea de apa se intinde pe o supra
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.