Apasati pe imagini pentru vizualizare
Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacau este situat in spatiul turnului de apa de pe strada Trotus nr. 8-10. Acesta face parte din Complexul Muzeal de Stiintele Naturii Ion Borcea din Bacau.
Observatorul pune la dispozitia celor interesati instrumentele necesare observatiilor astronomice: un telescop, lunete, un cronograf si un astrograf (pentru grupuri organizate).
Expozitia astronomica de baza este realizata in 6 sali (etajele I şi II). Sala de spectacole a Planetariului se afla la ultimul etaj. Exista si o mica sala de 15 mp pentru expozitii temporare, iar la parter o expozitie de carte de specialitate. Tema expozitiei de baza este \"Materia in Univers\". Fiecare sala este consacrata unei subteme, dupa cum urmeaza: Sala I: \"Structura materiei\"; Sala II: \"Categorii de astri\"; Sala III: \"Stelele - de la Soare la sisteme astrale\"; Sala IV: \"Distante astrale. Unitatea materiei\"; Sala V: \"Fenomene cosmice. Astronautica\"; Sala VI: \"Astronomia in patria noastra\".
Un punct de atractie este sala de proiectii a spectacolelor de planetariu, care ofera posibilitatea vizualizarii boltei ceresti din diferite regiuni ale planetei.
Program de vizitare: marti - duminica, intre 08.00 - 16.00, luni inchis.
Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Observatorul Astronomic Victor Anestin din Bacau
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bacau
Coordonate GPS: 46.5711899,26.9248619
Expozitia memoriala a lui George Bacovia, considerat cel mai important poet simbolist al literaturii noastre, ar trebui sa fie una dintre cele mai importante opriri pe traseul unui circuit cultural pr
Strate tip pentru „Formatiunea de Pietrosu” reprezinta un monument al naturii aflat in judetul Bacau, pe teritoriul administrativ al comunei Margineni.
A fost declarat arie protejata de interes n
Lacasul de cult a fost construit in anul 1655 de voievodul Gheorghe Stefan, urmand in detaliu planul arhitectural al bisericii Golia din Iasi. Biserica initiala era inconjurata de cateva case domnesti
Catedrala Sfantul Nicolae din Bacau se afla pe bulevardul Unirii nr. 4 si a fost ridicata in anul 1848.
Cladirea a fost construita in stil neoclasic, cu doua turnuri in partea de vest insa de-a lungu
Lacul Beresti este un lac de acumulare de pe teritoriul administrativ al localitatilor Corbasca, Tatarasti, Sascut, Valea Seaca, Orbeni si Parava, judetul Bacau.
Aseazarea de apa se intinde pe o supra
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.