Apasati pe imagini pentru vizualizare
Pestera de la Podul Natural Ponoare este denumita si Pestera de la Cracu Muntelui, Pestera de la Ponoare sau Pestera de la Podul de Piatra. Ea este situata in perimetrul comunei Ponoarele, in Dealul Cracul Muntelui, la o altitudine de 365 m si are o lungime de 633 m. Apele Zatonului sunt responsabile si de cele doua guri ale pesterii, una de intrare, cealalta de iesire.
Din galeria principala pleaca doua culoare mai mici, dintre care unul detine un sorb de 6 m si se termina cu un put de 17,60 m adancime, prin care pestera se umple sau se goleste de apa, in functie de nivelul apei Zatonului, iar cand nivelul este scazut, se pot auzi in adancime, zgomotele apei.
In Galeria Fosila se gasesc stalactite tubulare, tot aici existand si conditii propice pentru dezoltarea faunei specifice pesterilor.
Vizitarea pesterii necesita echipament de protectie si pentru iluminat.
Pestera de la Podul Natural Ponoare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Pestera de la Podul Natural Ponoare
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Baia de Arama
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 44.9764137,22.7603092
Pestera lui Epuran se afla in Podisul Mehedinti, pe cursul Raului Ponorat, la o altitudine de 425 m. Este situata in apropierea localitatii Jupanesti, comuna Ciresu, la 30 de km de Drobeta Turnu Sever
Cula Vladimirescu se afla in localitatea Cerneti, judetul Mehedinti si a fost construita la inceput de secolului XIX.
Cula este un tip de constructie semifortificata, raspandita in intregul spatiu b
Manastirea Topolnita se afla in comuna Izvorul Barzii, jud. Mehedinti, la 27 km.de Turnu Severin, cu hramul Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul si este manastire de calugari.
Manastirea a fos
Castelul de apa din Mehedinti a fost inaugurat in anul 1914 si este un monument emblematic pentru severineni, care da identitate orasului prin asezarea sa giratorie in axul principal al asezarii.
Cas
Statiunea Bala se afla in apropiere de orasul Baia de Arama, la poalele Muntilor Mehedinti, factorii naturali de cura de aici constaand in ape sulfuroase, oligominerale, hipotermale, namol terapeutic,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.