Situat in Piata Pacii, Turnul Stefan reprezinta o anexa a Catedralei "Sfantul Stefan", ctitorita de lancu de Hunedoara in secolul al XV-lea. Turnul Stefan s-a impus in timp ca simbol al trainiciei orasului Baia Mare.
Turnul Stefan este monumentul cel mai reprezentativ de arta medievala din Baia Mare, fiind construit in stil gotic si avand o inaltime de peste 40 m. Initial a servit pentru supravegherea strategica a orasului si pentru paza impotriva incendiilor. Acum, prin valoarea arhitecturala si istorica incarcata de semnificatii, Turnul Stefan vegheaza asupra locuitorilor orasului.
Edificiul baimarean a fost comparat cu turnul vechii Primarii din Praga, respectiv cu Foisorul de Foc din Bucuresti, insa, in acest caz, similitudinile tin de rolul comun - supravegherea orasului si prevenirea incendiilor.
In Moldova, la Piatra Neamt, exista o constructie care poarta numele de Turnul lui Stefan cel Mare. De data asta, este vorba de un turn-clopotnita (al Bisericii Sf. Ioan), parte a Curtii Domnesti, ridicate in 1491, in timpul domnitorului Stefan cel Mare (1457-1504).
Turnul Stefan din Baia Mare este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Baia Mare
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 47.658913,23.582196
Turnul Stefan sau turnul clootnita al fostei biserici cu hramul "Sfantul Rege Stefan" din Baia Mare este asezat intre strazile Crisan si 1 Mai, fiind construit in secolul ak XV-lea.
Desi constructia
Construit in perioada 1734-1737, aceasta cladire a avut in trecut o destinatie extrem de importanta pentru oras, prin achizitionarea metalelor pretioase, baterea si schimbarea monedelor, dreptul de pu
Hrana sufletului este arta. Pentru o excursie în lumea artistică a MaramureÅŸului nu rataÅ£i Muzeul de Artă de la Baia Mare aflat la câteva sute de metri de centrul vechi. La Baia Mare a existat Ã
Gradina Zoologica Baia Mare este situata in nord-vestul orasului, in imediata vecinatate a Parcului Municipal, pe strada Petofi Sandor, nr. 18.
A fost infiintata in anul 1950, avand o suprafata de 2,
Partia de ski Poiana Soarelui are un grad de mic de dificultate, o lungime de 365 m, o diferenta de nivel de 50 m si beneficiaza de iluminare nocturna. Este deservita de teleschi, insa nu beneficiaza
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.