Apasati pe imagini pentru vizualizare
Baile Tusnad, cea mai mica statiune balneara din tara este poate si cea mai cocheta din Romania, dovedind ca isi merita cu prisosinta apelativul de Mica Elvetie cu care o alinta localnicii, dar si cei mai fideli dintre oaspetii care vin la tratament aici.
Reputatia i se datoreaza in mare parte mediului inconjurator, avand in vedere ca Baile Tusnad se afla in partea sudica a Depresiunii Ciucului, la poalele muntilor Harghita si Bodoc. Inconjurata de piscuri muntoase, delimitata in mod natural de atractii turistice precum Lacul Rosu, Lacul Sfanta Ana, Cetatea Medievala de la Odorheiul Secuiesc si Cheile Varghisului, statiunea promite privelisti fascinante si momente de vis, cel putin la fel de frumoase ca acelea pe care le puteti experimenta in Elvetia.
Din punct de vedere terapeutic, orasul Baile Tusnad este indicat pentru afectiuni cardiovasculare, afectiuni ale sistemului nervos, afectiuni digestive si endocrine. Persoanele care sufera de aceste neplaceri pot conta pe o serie de servicii puse la dispozitie in unitatile de tratament din oras, care pot contribui la imbunatatirea starii de sanatate.
Procedurile de tratament sunt structurate de obicei pe pachete si sunt recomandate diferitelor tipuri de afectiuni. Printre cele mai des intalnite pachete se numara baile cu dioxid de carbon, mofete, baile galvanice si masajul sau programul care include impachetari cu parafina, bai de plante si masaj. Alte serii de tratament presupun magneto-diaflux, ionizari si cultura fizica medicala sau cura interna de apa minerala combinta cu masajul manual reflex.
Toate aceste tramente nu promit refacerea completa a organismului, dar in mod cert contribuie la o imbunatirea considerabila a starii de buna-dispozitie si sprijina corpul in procesul de recuperare.
Dupa ce de sanatatea trupului s-au ingrijit specialistii din unitatile de tratament, aveti suficient timp la dispozitie sa va ingrijiti de calmul interior. Linistea sufleteasca, dificil de dobandit in zilele stresante, dominate de serviciu, griji cotidiene si rutina, poate fi mult mai usor dobandita intr-un cadru natural, frumos, caracterizat de un climat subalpin. Acesta, cu aerul puternic ozonat, bogat in aerosoli si ioni negativi, aduce un aport major la bioclimatul tonic al statiunii, favorabil reconfortarii psihice.
In plus, daca ati venit la Baile Tusnad cu masina si nu mai vreti sa va plimbati prin padure, puteti vizita obiectivele turistice din apropierea orasului, aflate la o distanta de cativa zeci de kilometri. Ati putea, de pilda, sa vedeti Stanca Soimilor, situata pe malul drept al Oltului, un vard de andezit care ofera o priveliste spectaculoasa asupra defileului Oltului, varfurilor Varteto, Szudok si Csomad, complet acoperite cu paduri dese de brazi.
Statiunea Baile Tusnad este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Baile Tusnad
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 46.148443,25.8606
Situat in masivul Ciomatu, Lacul Sfanta Ana reprezinta singurul lac vulcanic din Romania. Este o rezervatie mixta - geologica si perisagistica.
Lacul are o adancime de aproximativ 7m, transparenta ma
Partia de ski Tusnad reprezinta o partie relativ noua recomandata schiorilor incepatori, deorece are un grad scazut de dificultate.
Partia are o lungime de 500 m si este dotata cu teleschi si tunuri d
Partia de ski Vares Viz are o lungime de 500 de metri si o inclinatie de 22 de grade, dificultatea fiind una scazuta. Turistii beneficiaza de cele mai moderne dotari, de la teleschi, centru de inchiri
Tinovul Mohos s-a format prin colmatarea unuia dinre craterele vulcanice al Masivului Ciomatu cu turba provenita mai ales din muschi turbicoli (Sphagnum), depusa an de an. A luat nastere in urma cu ci
Stanca Soimilor este situata in apropierea Bailor Tusnad, pe malul drept al Oltului, fiind amplasata la altitudinea de 824 m si avand o suprafata totala 1,5 ha. Reprezinta un monumental varf de andezi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.