Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Sfintii Imparati Constantin si Elena de pe Movila lui Burcel este situata pe teritoriul comunei Miclesti, judetul Vaslui. Ea a fost infiintata in anul 1996 prin stradania arhimandritului Stefan Gusa.
Movila lui Burcel este inscrisa in lista monumentelor istorice din Romania, insa zona a fost decretata si "rezervatie naturala botanica", protejata de lege, aici aflandu-se numeroase specii rare din flora Moldovei.
In fiecare an, la data de 21 mai pe Movila lui Burcel are loc un festival folcloric, cu formatii si interpreii din mai multe judete.
Acces: mergand pe Drumul National DN 24 Iași-Vaslui, dupa intrarea pe teritoriului judetului Vaslui, pe partea dreapta a drumului se afla Movila lui Burcel.
Manastirea Movila lui Burcel, judetul Vaslui este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Movila lui Burcel, judetul Vaslui
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Barlad
Coordonate GPS: 46.847014,27.805191
Manastirea Rafaila se afla in comuna Todiresti, judetul Vaslui si este manastire de calugari cu viata de obste, in prezent sunt 12 vietuitori.
Biserica de zid a fost ridicata in 1834 si sfintita de M
Rezervatia Naturala Padurea Seaca Movileni este o rezervatie botanica si forestiera situata la nord-est de comuna Coroiesti. Are aproximativ 44 ha si atinge o altitudine de 200 m.
Reprezinta un res
Biserica Adormirea Maicii Domnului din Carjoani se afla in comuna Pogana, judetul Vaslui si a fost ridicata in anul 1777 de obstea satului, cu ajutorul preotului Neculai si a unui mester, in preajma u
Biserica de lemn Sfantul Nicolae din satul Cetatuia, comuna Puiesti este una dintre cele mai vechi biserici din eparhia Husilor care isi pastreaza inca aspectul initial.
A fost ctitorita de obstea ca
Biserica de lemn Sfantul Nicolae din Capusneni, comuna Lipovat, judetul Vaslui a fost ctitorita in anul 1798 de spatareasa Safta Bogdan, ca biserica de schit pe mosia sa.
Initial schitul a fost inchi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.