Iubitorilor de vin, avem vacanta perfecta pentru voi: Valea Tarnavelor din judetul Alba. Aceasta zona este renumita pentru vinurile-i parfumate ce cuceresc turistii dornici sa viziteze o podgorie de renume din tara.
Podgoriile de pe Valea Tarnavelor sunt un adevarat taram fermecat al strugurilor, fiind situate doar la 10 km de Blaj.
Indiferent daca sunteti iubitori ai unui vin anume sau ai strugurilor mari si dulci, la podgoriile de pe Valea Tarnavelor veti descoperi o lume ascunsa, creata de talentati viticultori ce si-au cultivat pasiunea pentru vin, transmisa din generatie in generatie.
Viile de pe valea Tarnavei Mici sunt cunoscute inca de pe vremea dacilor. Chiar Burebista a dat ordin ca acestea sa fie distruse. Din fericire, tradiţia a continuat. Şi a continuat bine, caci germanii care s-au asezat pe aceste meleaguri au adus cu ei soiuri de struguri de vita nobila.
Dupa ce v-ati rasfatat cu un pahar de vin si ati aflat secretele producatorilor, puteti vizita obiectivele turistice din zona.
Cetatea de balta se afla pe raul Tarnava, la peste 20 km de Blaj si merita vizitata.
Localitatea adaposteste Castelul Bethlen-Haller, construit in anul 1614 si care a apartinut mai multor familii de nobili maghiari. Pentru ca sa fie in ton cu bogatia podgoriilor din zona, castelul are si o pivnita incarcata cu vinuri de calitate.
Drumul vinului pe Valea Tarnavelor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Drumul vinului pe Valea Tarnavelor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Blaj
Coordonate GPS: 46.178166,23.914633
Teiul lui Eminescu de la Blaj, declarat monument al naturii, este situat la marginea nordica a orasului,in apropierea soselei ce duce spre Tarnaveni.
Se spune ca in primavara anului 1866 marele poet a
Taul cel Lung este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor. Apartine bazinului hidrografic al raului Tarnava Mica.
Acces: Blaj - Biia, judetul Alba
Biserica de lemn din Tau este inscrisa pe noua lista a monumentelor istorice. Aceasta se afla in localitatea cu acelasi nume din comuna Rosia de Secas, judetul Alba.
Lacasul de cult dateaza din secol
Taul fara Nume este un lac format prin alunecare, situat in Podisul Tarnavelor. Apartine bazinului hidrografic al raului Tarnava Mica.
Acces: Blaj - Biia, judetul Alba
Biserica evanghelica fortificata din Balcaciu, marturie a goticului transilvanean de secol XV, a fost cladita pe o colina a satului.
Initial, aceasta era prevazuta cu doua ziduri cu bastioane, avand
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.