Apasati pe imagini pentru vizualizare
Rezervatia naturala Piatra Craiului s-a infiintat in anul 1938, fiind prima masura de protectie a Masivului Piatra Craiului.
Principalele obiective ale infiintarii rezervatiei a fost conservarea biodiversitatii si stimularea turismului. Masivul Piatra Craiului a devenit Parc National doar in anul 1990.
Pe o suprafata de 6.967 ha din Muntii Meriodionali, Parcul National cuprinde Creasta Pietrei Craiului in totalitate si spatiile din culoarele intramontane limitrofe, Rucar - Bran si Rucar – Zarnesti. Suprafata totala a rezervatiei este de 14.773 ha.
Parcul National Piatra Craiului detine o zona speciala de conservare ce contine 4 zone castice: Cheile Zarnestilor cu Prapastiile Zarnestilor (pe teritoriul judetului Brasov), Cheila Dambovicioarei, Cheile Brusturetului si Cheile Dambovitei (pe teritoriul judetului Arges).
Tot aici exista o arie protejata, cu o suprafata de aproximativ 1.200 ha pe care pasunatul este interzis si 683 ha de rezervatie stiintifica.
Diversitatea florala este reprezentata de 1.170 de specii, printre care: Ligularia Sibirica, Garofita Pietrei Craiului, Barba Ursului, FLoarea de colt si Papucul Doamnei, precum si 41 de specii de orhidee. Fauna este dominata de ursul brun si capra neagra.
Parcul National este situat intr-o zona accesibila, existand trasee amenajate, marcate pe alocuri, pe care s-au construit adaposturi si refugii. Cele mai cunoscute sunt cabanele de la Plaiul Foii si Vladusca, refugiul Grind, refugiul Diana, refugiul de la Vf. La om (2.239 m), cel de la Varful Ascutit (2.156 m). Exista si un refugiu-iglu, primul de acest fel, refugiul Spirlea, construit initial ca adapost pentru bacteria de tunuri, intre anii 1942-1945, denumit si Cabana Negru Voda.
Parcul National Piatra Craiului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bran Moeciu, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul National Piatra Craiului
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Bran
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.5465889,25.2334785
Incepand din ianuarie 2005, s-a deschis partia Zanoaga, la o distanta de aproximativ 4 km de Castelul Bran.
Partia Zanoaga are o dificultate medie, de o lungime de aproximativ 800 m, dotata cu telesch
Partia de ski Bran 2 are un grad mediu de dificultate, o lungime de 700 m si nu beneficiaza de nocturna si zapada artificiala. Transportul este asigurat de teleschi. Partiile Bran 1 si 2 totalizeaza 6
Muzeul Satului Branean, organizat in urma cu peste patru decenii in parcul din vecinatatea castelului, reliefeaza evolutia arhitecturii populare traditionale din satele zonei Bran, in raport cu ocupat
Muzeul Vamii din Bran a fost infiintat in 1987 la poalele Castelului Bran, in pavilionul cladirii Vamii, pe drumul care leaga Transilvania de Muntenia. Acest drum avea o importanta comerciala deosebit
Casa memoriala Sextil Puscariu se afla in centrul comunei Bran, langa parcul cu acelasi nume din judetul Brasov.
Cuprinde documente oficiale, poze si alte obiecte personale ce au apartinut lui Sexti
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.