Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime a fost construita in secolul al XVIII-lea prin daniile bogate ale negustorilor greci, dar si ale boierilor Brancoveni, Vacaresti, Sutu si Mavrocordat din Tara Romaneasca, aflati in pribegie la Brasov.
Din cauza sistemului religiilor recepte, ortodocsii nu beneficiau de dreptul de a construi edificii de cult in cetatea Brasovului, de aceea aceasta biserica a fost construita intr-o curte de pe strada Targul Cailor.
O inscriptie de pe cladirea din fata bisericii mentioneaza ca an al fondarii 1768. In spatele Bisericii se afla un mic cimitir in care sunt ingropati membri ai familiei princiare Brancoveanu, mitropolitul Ungrovlahiei Dosoftei si membri ai comunitatii grecesti din Brasov.
Biserica Ortodoxa Sfanta Treime din Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua
cazare Brasov
, in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.
Coordonate GPS: 45.666846,25.61039
Opera Brasov fost infiintata in anul 1953 sub numele de Teatru Muzical Brasov. Pe parcursul unei jumatati de veac si-a adus o contributie importanta la dezvoltarea vietii culturale a Brasovului (fost
Muzeul de Etnografie esti situat intr-o cladire de pe B-dul Eroilor, nr. 21A, din Brasov.
Cladirea dateaza din anul 1902 si gazduieste un spatiu consacrat etnologiei regionale din sud-estul Transilv
In anul 1547 umanistul Johannes Honterus a fondat biblioteca Liceului German in care, pe langa cartile bisericesti, se aflau traduceri din scriitori antici, opere literare fiosofice si istorice aparti
Muntele Postavarul reprezinta o rezervaĊ£ie naturala de tip geologic, peisagistic, floristic si faunistic, situata in judeĊ£ul Brasov, pe teritoriul administrativ sud-vestic al municipiului Brasov.
Poarta Schei, numita in documente si Porta valachica a fost ridicata intre anii 1827-1828 pentru a usura comunicarea cu cetatea locuitorilor din Scheii Brasovului.
De altfel, cea mai mare parte a ch
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.