Apasati pe imagini pentru vizualizare
Asezat in cartierul Bartolomeu din Brasov, monumentul a fost ridicat in cinstea eroilor cazuti in lupta pentru apararea cetatii Brasovului, din 1916.
In toamna acestui an s-au dat lupte grele in Tara Barsei, incepand batalia pentru apararea cetatiii dinspre Bartolomeu. Dupa doua zile de rezistenta, soldatii romani au fost nimiciti.
La data de 7 iulie 1921, in cadrul unei ceremonii inchinate soldatilor care s-au jertfit pentru tara, a fost dezvelit monumentul, pe acorduri de muzica patriotica.
Monumentul este alcatuit dintr-un vultur asezat pe un soclu de piatra pe care este inscriptionat: "Patria recunoscatoarea scumpilor sai fii. Nu varsati lacrimi pe mormintele eroilor ci mai curand slaviti-i in cantece, asa ca faima numelui lor sa ramana un ecou in legenda veacurilor."
Monumentul din zona Bartolomeu, Brasov este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Brasov si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Monumentul din zona Bartolomeu, Brasov
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Brasov
Coordonate GPS: 45.660984,25.5783882
Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata
Construit in partea de sud-vest a cetatii Brasov, Bastionul Fierarilor dateaza inca din anul 1521, desi a fost atestat documentar doar opt ani mai tarziu.
Bastionul are un plan pentagonal, inaltat p
Parcul Aventura Brasov dispune de 8 trasee de dificultate progresiva, fiecare participant primeste un material de securitate cu 2 carabiniere care trebuie folosite in permanenta pentru siguranta. Plan
Statuia lui Nicolae Titulescu se inalta in Parcul Central ce poarta acelasi nume, din Brasov.
Nicolae Titulescu (4 martie 1882 - 17 martie 1941) a fost un important om politic si diplomat roman, fost
Cladirea care adaposteste astazi muzeul memorial Casa Muresenilor a avut initial destinatia de locuinta. Aceasta a devenit proprietatea familiei Muresenilor in urma unei aliante matrimoniale ca parte
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.