Drumul Fructelor, Prahova

Drumul Fructelor, Prahova
Drumul Fructelor, Prahova vezi pe harta Drumul Fructelor, Prahovavezi pe harta

Informatii despre Drumul Fructelor, Prahova

Localizare: Valea Prahovei > Breaza Subcategorie: Traseu

Drumul Fructelor, Prahova
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Drumul Fructelor strabate de la nord la est mai multe localitati din judetul Prahova, avand ca scop facilitarea dezvoltarii zonei de nord a judetului, recunoscuta ca fiind generoasa zona producatoare de fructe.
Drumul leaga 18 localitati prahovene si puncteaza 28 de popasuri turistice.

Turistii care pornesc pe Drumul Fructelor patrund in lumea comunitatii satesti, descopera sarbatorile si obiceiurile locului si invata cate ceva despre arta mestesugarilor locului si despre dealurile si livezile prahovene.

Veti putea degusta produse sau participa la culesul fructelor, prepararea vinului si a tuicii, prepararea dulceturilor si culegerea plantelor de leac.

Pornim din comuna Adunati, unde pomicultura este una dintre activitatile predominante, culturile de meri si peri reprezentand 90% din totalul productiei de fructe. Aici ne putem bucura de liniste si aer curat in zona turistica Borungoci si de rezervatia naturala peisagistica Costisata. La Adunati se gasesc arbori ocrotiti de lege, precum nucii, salciile, plopii.

Urmatoarea localitate este Breaza, cunoscuta statiune balneoclimaterica, denumita si al doilea Davos elvetian, fiind un cadru natural pentru tratarea bolilor cardio-vasculare, respiratorii etc.

Poiana Campina se remarca prin baile sarate si izvorul de apa descoperit in 1904. Aici au fost amenajate primele bai, asezate intr-o gradina cu pomi fructiferi si fanete.
Aici au trait reprezentanti de frunte ai culturii romanesti: I. Eliade-Radulescu, Dr. C. Istrati, B.P. Hasdeu, N. Grigoresc etc.
Puteti vizita: Castelul Iulia Hasdeu, construit intre 1893-1896 de tatal acesteia, Muzeul Memorial Nicolae Grigorescu (peste 100 de lucrari de pictura si desen).

Teleaga este o localitate atestata documentar inca din anul 1562. Aici se afla lacul Doftana, format printr-o veche exploatare de sare. Are in prezent 1334 mp si o adancime de 45 m si un continut ridicat de sare.
Baile Teleaga sunt indicate in afectiuni reumatismale, neurologice si ginecologice.

Scorteni este o comuna renumita pentru biserica "Cuvioasa Paraschiva", inaltata in anul 1700.
Cornu este indicat pentru tratarea nevrozelor si a bolilor cardio-vasculare si respiratorii, prin izvoarele de apa sarata.
Aici puteti vizita Muzeul Satesc, infiintat in anul 1950.

Continuam cu localitatea Brebu, situata pe o terasa de pe raul Doftana si paraul Lupa, de o frumusete ce a inspirat multi artisti: N. Grigorescu, Stefan Luchian si altii.
Complexul arhitectural de la Brebu este format din casele domnesti,biserica, zidul de incinta si turnul-clopotnita, toate ridicate de Matei Basarab in centrul localitatii, ansamblul fiind considerat cea mai reprezentativa realizare a arhitecturii romanesti din sec. XVII.

Dumbravesti este o zona colinara din centrul judetului, atestata la sf, sec, al XV-lea.
Varbilau se afla intr-o zona pomicola de traditie, unde predomina pruni, meri, peri si nuci, pe o suprafata de 600 ha.
Aici exista legendara fantana, Fantana Haiducilor.

Alunis este situat pe malul paraului cu acelasi nume, avand puteri miraculoase, dupa cum zice si vorba populara: "Cu alunul am descantat/Muscătura s-a vindecat…"

Slanic este o statiune balneo-climaterica din nordul judetului, renumita pentru Muzeul Sarii.
Teisani, de pe malul raului cu acelasi nume, este cunoscuta pentru paduricile de tei.

Valeni de Munte curpinde urmatoarele obiective turistice: Manastirea Adormirea Maicii Domnului, Monumentul Eroilor, Muzeul de Arta Religioasa, Muzeul Nicolae Iorga.
Drajna este o localitate ce gazduieste: Conacul Filipescu, Moara de Apa si Castrul Roman, obiective turistice deosebite.

Posesti dateaza din 1582.
Batrani este situata in nord-est si a fost infiintata in 2005.
Starghiojd este cea mai veche localitate din zona. Aici se afla o stanca pe care scrie "in care se pomenesc tatarii".

Drumul Fructelor este un traseu ce merita parcurs pentru a intelege si aprecia frumusetile pe care le are de oferit judetul Prahova.




Drumul Fructelor, Prahova este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Drumul Fructelor, Prahova ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Breaza

Coordonate GPS: 45.190022,25.662146




Vezi si alte obiective turistice din Breaza

Biserica de la Schitul Lespezi se afla la Comarnic si este monument de arta feudala romaneasca din secolul al XVII-lea, pictura sa fiind realizata de cel mai mare pictor al epocii, Parvu Mutu.
Breaza este stațiune balneo-climaterică situata in județul Prahova, la sud de orasul Comarnic si la nord-vest de Campina, in zona subcarpatica, la o altitudine de 380-450 m. Aerul ozonat si imboga
Biserica Sfantul Nicolae din Breaza a fost construita in anul 1777, in timpul domniei lui Ioan Alexandru Ipsilante Voievod, de catre preotul Ioan Popa, duhovnic din Breaza. Edificiul este un adevarat
Traseul Satul Breaza - Plaiul Coltii Brezei - Cabana Urlea - Curmatura Mogosului - Curmatura Zirnei Plaiul Coltilor sau Piscul Brezei se ridica intre Valea Pojortei si Brezcioara. Reprezinta partea f


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site