Apasati pe imagini pentru vizualizare
Castelul Tepes din Bucuresti are o vechime de peste o suta de ani, a fost construit de catre regele Carol I (aprilie 1866 – 10 octombrie 1914), un iubitor al lui Vlad Tepes si este copia fidela a cetatii Poenari.
Carol I a comandat ca in turnul fortaretei, inalt de 23 de metri si cu un diametru de 9 metri, sa fie montat un rezervor de apa din fonta.
Panorama Bucurestilor poate fi admirata din turn. Un contrafort puternic, terminat cu un pridvor de lemn, sustine turnul ca sa nu se prabuseasca, iar in dreapta se afla un zid crenelat de piatra, terminat in colt cu un alt turn de dimensiuni mai mici. Toata constructia a fost imbracata in piatra si in caramida rosie.
Castelul a devenit in anii '20 cazarma pentru corpul de garda care apara Mormantul Ostasului Necunoscut. Mormantul a fost mutat la mausoleul din apropiere iar cladirea din Parcul Carol I a continuat sa fie folosita de militarii destinati pazei acestuia.
Din anul 2004, Castelul Vlad Tepes a devenit sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor.
Fiind o adevarata bijuterie arhitectonica si cu un potential turistic urias, Castelul a fost de foarte putine ori deschis pubicului, mai exact doar de doua ori pe an, timp de cateva ore, de Ziua Eroilor (Inaltarea Domnului) si de Ziua Armatei (25 octombrie), motivul fiind faptul ca scarile din turn sunt foarte periculoase.
Castelul Vlad Tepes din Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Castelul Vlad Tepes din Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4133415,26.0979977
Biserica Sf. Elefterie Nou din Bucuresti este situata pe malul drept al Dambovitei, in piata Sf. Elefterie, vizavi de Opera Nationala. A fost construita prin grija preotului paroh prof. univ. Mihai Bu
Biserica Alba din Bucuresti este situata pe intrarea Biserica Alba, sector 1, municipiul Bucuresti.
A fost ridicata in secolul al XVIII - lea, fiind ctitorita de catre Neagu Darvas cu sotia si Nicola
Bucureşti, 70000
0741-131230, 021-2417305
www.indart.ro
acindart@gmail.com
Teatrul InDArt a luat fiinta in 2008, cand s-a desprins din Asociatia Culturala InDArt. Trupa este formata din actori, stu
Parcul Izvor din Bucuresti formeaza un dreptunghi de verdeata de 17 hectare, fiind delimitat de Bulevardul Natiunile Unite, Bulevardul Libertatii, strada B.P. Hasdeu si Splaiul Independentei.
Este un
Marele nostru poet Mihai Eminescu a fost inmormantat la data de 17 iunie, la umbra unui tei din cimitirul Bellu. Mormantul se afla pe Aleea Scriitorilor, in imediata apropiere a intrarii principale a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.