Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul de Arta Veche Apuseana Ing. Dumitru Furnica-Minovici a fost ridicat intre anii 1939-1942 de mesteri straini (austrieci, nemti, italieni) si este rodul a peste 400 de schite facute de fondator si de arhitectul angajat, Enzo Canella.
Arhitectura casei este in stilul Tudor (asa-zisul gothic tertiar sau perpendicular englezesc), de secol XV, un rol hotarator avandu-l prezenta numeroaselor ferestre, care rezolva problema muzeistica a luminii.
Casa a fost donata de catre Dumitru Furnica-Minovici Academiei Romane in anul 1945 (prima donatie), urmatoarele doua (1957, 1975) fiind facute impreuna cu sotia sa, Ligia Furnica-Minovici, doi ani mai tarziu inginerul fiind imitat de alti colectionari celebri (H. Zambaccian, Dr. Dona, Slatineanu), din 1946 casa Furnica-Minovici intrand in circuitul larg, turistic.
Muzeul de arta detine o colecţie ce cuprinde valoroase piese de arta europeana (secolele XV-XIX) - arme medievale si moderne, vitralii (austriece, germane, elvetiene), tapiserii flamande, mic mobilier de arta (renascentist toscan, Louis XIII, Louis XV, elisabethan, Chippendale), opere ale unor pictori italieni, flamanzi, germani, raritati bibliophile, etc.
Adresa muzeului: Str. Dr. Nicolae Minovici nr. 3.
Program: joi-duminica, orele 9-17.
Sursa
Muzeul de Arta Veche Apuseana, Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul de Arta Veche Apuseana, Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4842339,26.074501
Muzeul de Arta Vasile Grigore se afla pe o strada de legatura intre Stirbei Voda si Calea Grivitei, la etajul intai al unei case in care arta plastica si decorativa aleasa, lemnul lucrat, obiectele de
Statuia lui Mihail Kogalniceanu din Bucuresti este amplasata pe un soclu in Piata Mihail Kogalniceanu si il infatiseaza pe marele om politic, istoric si scriitor in picioare, in pozitie de orator.
S
Teatrul National de Opereta „Ion Dacian” are o istorie bogata in reusite si impliniri, desi, nu o data, institutia a fost nevoita sa renasca din propria-i cenusa, sa se reinventeze pentru a face f
Biserica Flamanda face parte dintre lacasurile de cult ridicate in perioada fanariota, in a doua jumătate a sec. al XVIII-lea, in limita sudica a Bucurestiului din acea vreme.
Prima sursa asupra ist
Construit intre anii 1984 si 1989, este cel mai grandios edificiu din Europa si al doilea din lume dupa cladirea Pentagonului Washignton SUA.
Are in totalitate 6000 de incaperi care includ birouri,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.