Apasati pe imagini pentru vizualizare
Opera Nationala Bucuresti este cel mai mare teatru liric al tarii si una dintre cele patru Opere Nationale din Romania. Cel care a luptat pentru fondarea acestei institutii a fost compozitorul, dirijorul, cantaretul si profesorul George Stephanescu, intemeiind Compania Opera Romana, in anul 1885. La inceput, compania prezenta opere italiene si franceze de mare popularitate, dar si vodeviluri, adica opere comice din creatia nationala.
Institutionalizarea Operei Romane s-a realizat abia in anul 1921. Premiera absoluta s-a facut cu opera Lohengrin sub bagheta lui George Enescu.
Capacitatea actualei cladiri a operei are o capacitate de 2.200 de locuri, fiind ridicata in anul 1953, dupa planurile arhitectului Octav Doicescu, sub denumirea "Teatrul de Opera si Balet".
Fatada cladirii are un portic cu 3 arcade monumentale, impodobite cu statuile a patru muze si trei usi de acces, ce permit intrarea in holul maiestuos inaltat pe doua nivele. Sala de spectacole are forma de potcoava. Scena are 24 m latime, 20 m adancime si 30 m inaltime.
Ultimul etaj gazduiesti Muzeul Operei.
In fata cladirii a fost inaltata statuia de bronz a geniului muzician George Enescu, precum si bustul compozitorului Gheorghe Stephanescu, fondatorul Operei Romane.
Cele doua basoreliefuri din fata cladirii infatiseaza o scena de opera si zborul unor balerini.
Deosebit de impresionant este si candelabrul cu 100 de brate de cristal aurit.
Opera Nationala Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Opera Nationala Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.43522,26.078771
Sinagoga Mare din Bucuresti este un lacas de cult evreiesc, construit intre anii 1845-1846 de catre comunitatea evreilor askenazi proveniti din Polonia
A primit aceasta denumire pentru ca, dupa const
Biserica Armeneasca merita vizitata pentru arhitectura sa, dar si pentru obiectele de patrimoniu adapostite.
Biserica/catedrala armeneasca fost construita intre 1911 si 1915 si reprezinta o reproduce
GALERIA DE ARTA EUROPEANA
Nucleul galeriei il constituie colectia regelui Carol I, la care s-au adaugat lucrari din alte colectii particulare si de stat. In prezent galeria cuprinde lucrari de pictura
Cladirea in care se afla azi Muzeul National "George Enescu" a fost construita intre anii 1898-1900 pentru Gheorghe Grigore Cantacuzino, fost presedinte al Consiliului de Ministri.
Construit dupa pla
Palatul de Justitie a fost construit între anii 1890–1895 in stilul Renasterii franceze, după planurile arhitectului Albert Ballu. Arhitectul este cel care a proiectat si alte tribunale din Europa
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.