Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul CEC sau Palatul Casei de Depuneri, Consemnatiuni si Economii este un monument de arhitectura situat in Bucuresti, pe Calea Victoriei.
Lucrarile de constructie ale cladirii au fost demarate la data de 8 iulie 1897, in prezenta Regelui Carol si a Reginei Elisabeta, pe locul fostului sediu al Casei de Depuneri, care a fost demolat. Vechea cladire fusese restaurata de Constantin Brancoveanu intre anii 1702 - 1703, urmand sa fie demolata in anul 1875.
Actualul Palat CEC a fost construit dupa planurile arhitectului Paul Gottereau, fiind terminat in anul 1900. Stilul arhitectural eclectic cuprinde influente din arhitectura franceza de la sfarsitul secolului XIX.
Intrarea in palat este incununata de un fronton in semicerc sprijinit de cate o pereche de coloane in stil compozit. Palatul se termina cu o cupola de sticla si metal.
Cele patru volume de colt sunt decorate cu frontoane si steme, fiind acoperit de cupole renascentiste. Holul central al edificiului este acoperit de o cupola generoasa.
Ca institutie, CEC-ul a luat fiinta in anul 1864, printr-o lege proclamata de Alexandru Ioan Cuza.
Pe locul unde s-a construit palatul exista, pe vremea aceaa, Biserica Sfantul Ioan cel Mare, ce a fost demolata pentru a face loc primei constructii.
Palatul CEC Bucuresti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul CEC Bucuresti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.4320107,26.0963421
Marele nostru poet Mihai Eminescu a fost inmormantat la data de 17 iunie, la umbra unui tei din cimitirul Bellu. Mormantul se afla pe Aleea Scriitorilor, in imediata apropiere a intrarii principale a
Construit intre anii 1984 si 1989, este cel mai grandios edificiu din Europa si al doilea din lume dupa cladirea Pentagonului Washignton SUA.
Are in totalitate 6000 de incaperi care includ birouri,
Teatrul National din Bucuresti a fost inaugurat in 1852. De la inceputurile sale a fost un mediu cultural unde s-a putut crea o dramaturgie nationala, unde publicul romanesc a fost familiarizat cu cel
Muzeul Bancii Nationale a Romaniei se afla in Centrul Istoric al Bucurestiului, in Vechiul Palat al Bancii Nationale a Romaniei.
Muzeul BNR detine o colectie importanta numismatica, ce reflecta circ
Parcul Drumul Taberei (fost Moghioros) este un parc aflat in Sectorul 6 al Bucurestiului, in cartierul Drumul Taberei. La infiintare acesta avea o suprafata de 30 ha.
Parcul, cu alei ingrijite, margi
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.