Apasati pe imagini pentru vizualizare
Palatul Telefoanelor este o cladire reprezentativa a Bucurestiului, aflata în centrul capitalei, pe Calea Victoriei. In prezent aici are sediul compania independenta de comunicatii Romtelecom.
Palatul, înalt de 52,5 m, a fost construit intre anii 1929 - 1934, având caracteristici reprezentative ale stilului Art Deco. Pana in anii '70 a fost cea mai inalta cladire din Bucuresti. Constructia a inregistrat si o premiera, ea fiind prima cladire inalta cu schelet metalic din România.
Edmond van Saanen Algi, unul din cei trei arhitecti semnatari, era de origine olandeza, stabilit în Romania si este autorul mai multor cladiri reprezentative din Bucuresti(cum ar fi Academia de Studii Economice).
In anul 1995 s-a început o ampla consolidare a structurii sale ce a durat 10 ani.
Palatul Telefoanelor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Palatul Telefoanelor
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.436377,26.097624
Manastirea Plumbuita este situata in cartierul Colentina din Bucuresti, pe un mic deal de pe malul drept al raului Colentina si are ca hram Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul.
Manastirea Plumbuita
Muzeul Municipal Bucuresti are profilul axat pe arheologie medievala, arheologie preistorica, arta plastica romaneasca, istorie si a fost infiintat in anul 1921.
In anul 1956 muzeul este atribuit Pal
Biserica Olari este o biserica ortodoxa din Bucuresti. Lacasul de cult este ctitorit in anul 1758 de Dumitrascu Racovita.
La inceput, biserica era inconjurata cu ziduri si chilii, unde a functionat s
Biserica Domnita Balasa din Bucuresti este o constructie in stil neoromantic si neobizantin de mari dimensiuni, prezentand un plan in forma de cruce, la care se adauga absida poligonala a altarului.
Statuia geniului Leul este un monument din Bucuresti, sector 5, situat la intersectia bulevardelor Iuliu Maniu si Geniului (in apropiere de Palatul Cotroceni). Numele ansamblului monumental a dat si n
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.