Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul National Lia Manoliu (denumit inainte Parcul 23 august) a fost realizat in anul 1953, avand initial o suprafata de 54 ha.
Faima parcului consta in marele complex sportiv Lia Manoliu (primul pe tara ca dimensiuni), Stadionul National omonim, baza de înot, Turnul de Parasutism - dezafectat, patinoarul "Mihai Flamaropol", pista de atletism, terenurile de tenis, dar si bazele de tratament pentru sportivi, diferite spatii de joaca pentru copii.
Aici se afla si Casa Fotbalului, sediul Federatiei Romane de Fotbal.
In cadrul parcului exista si un teatru de vara cu o capacitate de 4300 locuri, realizare a arhitectului A.Damboianu si un alt teatru pentru copii.
Stadionul National din cadrul parcului reprezinta cel mai mare stadion al tarii, gazduind importante dispute interne si internationale (mai ales de fotbal), dar si concerte ale unor importanti artisti de renume mondial.
Parcul National Lia Manoliu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Muntenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Parcul National Lia Manoliu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Bucuresti
Coordonate GPS: 44.436415,26.149728
Situat in incinta RIN Grand Hotel, Body Art ofera piscina de dimensiuni considerabile, bazin cu hidromasaj, bar, zona de relaxare cu sezlonguri si doua jacuzzi performante. De asemenea, puteti benefic
Padurea Pustnicu este unul din putinele locuri din vecinatatea capitalei amenajate pentru agrement.
Pe malul lacului exista un complex turistic cu restaurant si terasa, precum si un debarcader de und
Palatul Regal Cotroceni, alaturi de biserica si manastirea din incinta sa formeaza Muzeul National Cotroceni, o asezare care in ciuda numeroaselor schimbari suferite de-a lungul anilor isi pasreaza sp
Biserica Doamnei este situata la intersectia Caii Victoria cu bulevardul Elisabeta din Bucuresti. Biserica a fost ctitorita la 1683 de catre Serban Cantacuzino si Maria Doamna, mai intai din lemn, pe
Casa memoriala Liviu Rebreanu se afla pe B-dul Dr. Gheorghe Marinescu nr. 19, sector 6 si intregeste ansamblul caselor memoriale aflate in custodia Muzeului National al Literaturii Romane.
Liviu Reb
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.