Apasati pe imagini pentru vizualizare
Parcul Marghiloman se afla in partea de sud-est a municipiului Buzau, fiind constituit din gradina vechiului conac apartinand familiei boieresti Marghiloman.
Proprietatea a apartinut tatalui primului-ministru al Romaniei, Alexandru Marghiloman (1854-1925), care o castigase la carti. Pe intinsul domeniu s-a ridicat Vila Albatros, o vila decorata splendid, cu mobilier ce astazi se gaseste la Muzeul Judetean de Istorie. Vila poarta numele calului preferat al omului politic, pasionat de cai si automobile. In decursul timpului vila a adapostit diferite institutii, in prezent aflandu-se in paragina.
Sotia lui Alexandru Marghiloman este cea care a adus aici plante exotice si a infiintat un parc dendrologic, cu un secol in urma. In cadrul parcului exista si un lac.
Parcul Marghiloman din Buzau este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Parcul Marghiloman din Buzau
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Buzau
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.1468925,26.8447151
Casa Vergu Manaila, cladire monument istoric atestata documentar din 1794, situata pe strada Razboieni nr. 7, gazduieste cea mai mare colectie de etnografie si arta populara.
Constructia are sapte sa
Episcopia Buzaului si a Vrancei este un edificiu emblematic pentru orasul Buzau si a fost infiintata de Radu cel Mare, in anul 1500, impreuna cu Nifon, fost patriarh al Constantinopolului.
Catedrala
Palatul Episcopal din Buzau este monument istoric situat pe Aleea Episcopiei nr. 2-3. Dateaza din anul 1844, fiind ridicat deasupra unei pivnite mari, de arhitectura brancoveneasca, in prezent transfo
Adresa: sat Tega, com. Panatau, jud. Buzau
Acces: din Sibiciu de Jos, loc. situata pe DN 10 Buzau (55 km)-Brasov (100 km), DL spre E, prin Panatau, 9 km pana la manastire
Hram: Sfintii Arhangheli Mi
Palatul Comunal din Buzau a fost construit intre anii 1899-1903 de catre Nicu Constantinescu, dupa proiectele arhitectilor Alexandru Savulescu si Kafsinschi.
Edificiul a fost inaugurat in anul 1904,
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.