Buzias, Informatii despre Buzias

Buzias


Localitate din judetul Timis (zona turistica Crisana)



Statiunea balneoclimaterică Buzias

Staţiunea balneoclimaterică Buziaş se găseşte la est de Timişoara, pe terasa superioară a râului Timiş, la poalele Dealului Silagiului, într-o regiune de tranziţie între câmpia Banatului şi dealurile vestice. Altitudinea staţiunii este de cca. 130 m deasupra nivelului mării.

Principalele căi de acces spre staţiune sunt cea rutieră şi cea feroviară, Buziaşul fiind situat la aproximativ 35 km de Timişoara şi la 25 km de Lugoj. Pe cale aeriană, se poate ajunge la Buziaş prin aeroportul internaţional de la Timişoara.

Apele minerale

Astăzi la Buziaş există şapte izvoare de apă minerală, şase dintre acestea fiind exploatate în scop terapeutic, al şaptelea fiind exploatat în scop comercial, în vederea îmbutelierii. Apele minerale de Buziaş au o compoziţie chimică bogată în dioxid de carbon, fier, calciu şi bicarbonat de calciu, magneziu. Gazul carbonic în apa de Buziaş are o concentraţie de 2,4 g/l.

Indicaţii terapeutice

La Buziaş pot fi urmate, sub supraveghere medicală de specialitate, diverse proceduri terapeutice: băi calde cu apă minerală, mofete, hidroterapie, fizioterapie, împachetări cu parafină, aerosoli, acupunctură, masaje, gimnastică medicală, cură de teren, cură internă.

Procedurile disponibile în staţiune sunt indicate în tratamentul şi recuperarea în urma unor afecţiuni cardiovasculare, boli ale sistemului nervos central, boli de nutriţie şi metabolism, nevroză astenică, tulburări neuro-psihice sau neuro-endocrine, boli renale, boli ale tubului digestiv, boli ale aparatului respirator. Apele minerale din staţiune sunt contraindicate în cazuri de infarct miocardic recent, accidente vasculare cerebrale recente, flebite acute sau subacute.

Timp liber & atracţii turistice

Pentru petrecerea timpului liber în staţiune, turiştii au la dispoziţie o sală de sport, ştrandul cu apă carbogazoasă, parcul cu platani, expoziţia de artă populară bănăţeană, teatrul de vară, muzeul balnear.

De asemenea, pot fi vizitate diferite obiective turistice din împrejurimi – muzeele şi monumentele istorice din Timişoara sau Lugoj, casa memorială Traian Vuia din localitatea cu acelaşi nume, ruinele cetăţii medievale Marginea, muzeul etnografic al şvabilor de la Giarmata. În zonă au loc festivaluri populare periodice, cum sunt Festivalul tinerilor meşteşugari (Făget, luna mai), Festivalul de muzică populară „La curţile dorului” (Făget, luna iunie) sau numeroasele manifestări de acest gen organizate la Timişoara şi Lugoj pe tot parcursul anului.




© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site