Apasati pe imagini pentru vizualizare
Schitul Sfantul Nicolae Slobozia are o istorie zbuciumata, trecand prin numeroase etape, azi apartinand parohiei Sfantul Nicolae din Campina.
Prima mentiune documentara a Schitului Sf. Nicolae Slobozia (o biserica din lemn) a fost la 25 iunie 1714, in hristovul domnitorului Stefan Cantacuzino care innoieste si intareste un hristov mai vechi al Mariei Sale Constantin Voda Brancoveanu prin care scuteste de dari "mosia Sfintei Manastiri de la Campina" ce tinea de Manastirea Sinaia.
Lacasul de cult avea la intrare o piatra de pisanie situata deasupra unui ancadrament de piatra slefuita, elemente refolosite la noua constructie ridicata de Eforia Spitalelor Civile (1857-1858), deoarece biserica lui Damaschin se resimtise foarte mult dupa cutremurele din sec. XIX.
Aceasta cladire a rezistat pana in zilele noastre, fiind inscrisa pe lista monumentelor istorice.
Pictura murala a fost refacuta in ulei in 1915. Actuala casa parohiala dateaza din 0840, fiind construita pe fundatiile staretei lui Damaschin si este cea mai veche casa de locuit din Campina.
La inceputul anilor 1990 biserica veche a devenit neincapatoare si a fost ridicata una noua. Stilul arhitectural este cel traditional muntenesc, cu naos spatios, fiind considerata cea mai frumoasa biserica din ultimii 50 de ani.
Schitul Sfantul Nicolae este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Prahovei, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Schitul Sfantul Nicolae
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Campina
Coordonate GPS: 45.130469,25.739908
Biserica a fost sfintita in anul 1906, avandu-l drept ctitor pe ing. Anton Raky. Situata pe strada Golesti nr. 10 din localitatea prahoveana Campina, Biserica a fost inaltata sub hramul "Sfantul
Castelul Iulia Hasdeu a fost construit intre anii 1893 – 1896, in localitatea Campina, de catre Bogdan Petriceicu Hasdeu, in memoria fiicei lui, Iulia Hasdeu, care a murit de tuberculoza, la varsta
Complex Turistic Amana Inn
Adresa: str. Ion Campineanu, nr. 1, Campina
Tel: 0244 376 453
www.hotelamana.ro
officehotelamana.ro
Tarife Strandul Amana Inn Campina adulti/copii - 12 lei
Un eveniment de mare importanta in viata orasului, a fost darea in exploatare a caii ferate Ploiesti - Predeal la 1 decembrie 1879.
Constructia garii a inceput in anul 1875, de catre societatea engle
Casa memoriala Nicolae Grigorescu se afla pe B-dul Carol din localitatea Campina, intr-o cladire veche, construita intre anii 1902-1904, in care pictorul si-a petrecut ultimii ani din viata (1904-1907
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.