Apasati pe imagini pentru vizualizare
Tribunalul din Constanta a fost amplasat intr-o cladire veche, cu o arhitectura impresionanta, bogata in detalii. Este situat pe strada Traian, nr. 33, fiind inaltata in anul 1903, dupa planurile arhitectului Titus Cananau si modificate de Daniel Renard.
Constructia reprezinta stilul eclectic, prin elemente arhitecturale clare. Se deosebea de cladirea Prefecturii si de cea a Palatului Justitiei prin elemente disimetrice: balconul tip foisor, turnul de colt, terasa cu geamlac inalt si prin liniile curbe menite sa atenueze unghiurile.
Cladirea Tribunalului din Constanta a fost declarata monument istoric de interes national, datorita frumusetii sale arhitecturale, si a importantei sale de-a lungul timpului, pentru orasul Constanta.
Cladirea Tribunalului din Constanta este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Litoral, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Cladirea Tribunalului din Constanta
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Constanta
Coordonate GPS: 44.1758957,28.6527824
Parcul Teatrului Oleg Danovski se afla chiar in fata cladirii Teatrului National de Opera si Balet Oleg Danovski, pe b-dul Tomis, din centrul orasului Constanta.
Prima oara parcul a fost amenajat in
Biserica Ortodoxa Adormirea Maicii Domnului din Constanta este una dintre cele mai vechi biserici din oras, fiind construita intre anii 1906-1911.
Biserica este considerata monument istoric de intere
Statuia „Tinerete” reprezinta un monument istoric aflat in municipiul Constanta, ce figureaza pe Noua lista a monumentelor istorice.
Statuia „Tinerete” este situata pe Bulevardul Tomis, in pa
Complexul muzeal de stiinte ale naturii din Constanta este o institutie publica de cultura, situata pe B-dul Mamaia, nr. 255. Se afla sub tutela Consiliului Judetean Constanta, reprezentand un obiect
Constanta, cel mai vechi oras al Romaniei, adaposteste, negresit, obiective turistice extrem de valoroase, unele ce si-au pastrat aspectul initial si altele ce au fost transformate in timp. Printre ac
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.