Covasna, Informatii despre Covasna

Covasna


Localitate din judetul Covasna (zona turistica Tinutul Secuiesc)



Oras in centrul Romaniei, in judetul omonim, asezat in depresiunea Brasovului, la poalele vestice ale muntilor Vrancei, la o altitudine ce variaza intre 550 si 600 m, la 31 km est fata de municipiul Sfantu Gheorghe (resedinta judetului Covasna).

Este o statiune deschisa in toate anotimpurile anului, de importanta nationala, avand un climat tonic-stimulant de depresiune intramontana, cu veri racoroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este in jur de 7°C.

Ca temperatura medie anuala se inregistreaza in zonele inalte 1oC, iar in depresiuni 7-8oC; acestea fiind cu 3oC mai joasa decat media pe tara, valori care difera datorita reliefului.

Caracteristica zonei este intensitatea de temperatura, pe care o intalnim mai ales in partea nordica a localitatii Targu Secuiesc. Dinspre nord-est bat vanturile dominante, iar cel local, Nemira, produce iarna viscole.






Cai de acces Covasna


Cum ajungi in Covasna

Desi se poate ajunge si dinspre Tg. Secuiesc, daca alegi ca mijloc de transport automobilul,este recomandabila soseaua Sf. Gheorghe-Covasna, distanta de la resedinta de judet fiind de 35 kilometri.

In cazul in care prefer sa calatoresti cu trenul, statiunea este deservita de calea ferata Brasov – Bretcu si sosirea la Covasna.




Factori de cura si indicatii terapeutice Covasna


Afectiuni tratate

Numeroase izvoare (in jur de 1.000) cu apa minerala carbogazoasa, bicarbonata, sau continand diversi compusi ai fierului, iodului, bromului sau clorului sunt recomandate in tratamentul bolilor carrdiovasculare ( infarctul miocardic, nu mai devreme de trei luni dupa iesirea din spital, cardiopatie ischemica, insuficienta aortica, hipertensiune arteriala, refacere dupa flebita superficiala sau profunda, varicose ulcers, valvulopatii operate) disfunctii hepatobiliare (disfunctii ale bilei, colecistite cronice fara calcule, refaceri dupa operatii la ficat, pancreatita cronica), boli digestive (gastrite cronice hiperacide, ulcere cronice gastrice sau duodenale) si boli asociate (obezitate cu complicatii cardiovasculare, nevroze respiratorii, nevroze astenice, etc.).

Oportunitati de tratament sunt oferite de facilitatile pentru bai cu apa calda carbogazoasa, mofete, izvoare pentru cura interna, instalatii pentru electro-, kineto- si hidroterapie, aerosoli si inhalatii, gimnastica.

Statiunea dispune de un spital pentru boli cardiovasculare si doua sanatorii pentru copii spacializate in tratarea sechelelor aparute in urma hepatitei. Statie e imbuteliere a apei minerale.
© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site