Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Dalhauti se afla la aproximativ 20 de kilometri de municipiul Focsani si la doar 4 kilometri de satul Dalhauti si reprezinta unul dintre cele mai vechi asezaminte monahale ale Ortodoxiei romanesti.
Nu exista informatii referitoare la intemeierea Manastirii Dalhauti si despre ctitorii ei cei dintai.
Manastirea Dalhauti este cunoscuta in tara mai ales prin Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului
In cadrul manastirii exista trei biserici - monumente istorice si de arhitectura. Biserica Izvorul Tamaduirii este o constructie in forma de nava, cu contraforti, fara turla.
La numai cativa metri de Biserica Izvorul Tamaduirii, se afla Biserica Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil.
A treia biserica a acestei manastiri, cu hramul Sfintii imparati Constantin si Elenase afla astazi intr-o avansata stare de degradare din cauza cutremurelor. Biserica a fost ridicata intre anii 1840-1850, de catre Smaranda Perieteanu si Constantin Angelescu, in timpul arhimandritului Benedict, staret la Manastirea Poiana Marului (judetul Buzau) si care raspundea si de Schitul Dalhauti.
Manastirea Dalhauti este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Manastirea Dalhauti
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Focsani
Coordonate GPS: 45.695959,27.029021
Manastirea Buluc se afla in comuna Jaristea, judetul Vrancea si a fost intemeiata de catre Isaia Caragea, cel care a ridicat si Codrii Mereilor, o biserica de lemn. Pana in anul 1928 s-a ridicat si o
Muzeul satului din Petresti, judetul Vrancea a fost constituit ca parte componenta a Muzeului Vrancei, sectia fiind deschisa publicului in anul 1977.
Muzeul a fost proiectat ca un sat din Vrancea cu
Manastirea Tarnita se afla in satul Gagesti, comuna Bolotesti, judetul Vrancea si dateaza din anul 1702, locuita fiind de cativa calugari de la Schitului Babele.
In 1950, manastirea de calugari a fos
Muzeul de Stiintele Naturii Focsani, judetul Vrancea, se afla pe strada Cuza Voda nr.35 si a fost constituit sub forma unei sectii continand colectiile particulare ale profesorului Anghel Bardan. Aces
Mausoleul Eroilor din Focsani adaposteste osemintele ostasilor romani cazuti in razboiul pentru reintregirea neamului. Monumentul este situat pe Bulevardul Bucuresti nr. 7 din localitatea Focsani nr.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.