Apasati pe imagini pentru vizualizare
Portul popular din zona Gura Humorului - Voronet poarta in esenta sa elemente de veche traditie, fiind realizat si definitivat prin imbinarea intre tehnologia traditionala si fondul nativ ornamental. Structural, el se incadreaza in portul moldovenesc, diferentele aparand la unele materiale folosite, natura si compozitia lor, cromatica si ornamentica.
Costmul popular barbatesc este alcatuit in functie de ocazia, anotimp, varsta, stare sociala ori materiala, componentele de baza ale acestuia fiind: camasa, itari, bundita, cojoc, suman, manta cu gluga, brau sau curea lata din piele, caciula, palarie, opinci sau cizme. Ca piesa anexa, tasca din piele, purtata la targuri ori drumuri lungi, impodobita la sarbatori cu tinte metalice, precum si traista in patru ite cu carouri.
Costumul popular femeiesc s-a conturat de-a lungul timpului intr-un ansamblu compus din: stergar pe cap, camasa, catrinta, barnet, opinci, bundita, iar pe timp racoros cojoc sau suman.
Portul Popular din zona Gura Humorului - Voronet este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Bucovina, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Portul Popular din zona Gura Humorului - Voronet
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Gura Humorului
Coordonate GPS: 47.555909,25.889254
Piatra Pinului reprezinta o comoara pentru paleontologi. Acum 40 de ani, aici a fost gasita fosila unui peste de aproape doi metri.
Rezervatia naturala Piatra Pinului este situata pe malul drept al r
Manastirea Humorului este situata mai sus pe raul Humorului, aproape de orasul Gura Humorului, imprejmuita de dealuri impadurite.
In jur, pe valea raului s-a format si satul ce da numele manastirii,
Statiunea Gura Humorului se afla in partea estica a Obcinilor Bucovinei, judetul Suceava, la altitudinea de 470 metri si este recomandata atat pentru turismul de iarna, pentru cel de cura si tratament
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina este o institutie singulara in reteaua culturala romaneasca, fiind singurul muzeu care a reusit sa transpuna cu mijloace muzeo-tehnice obisnuite acel segment
Rezervatia se afla pe teritoriul comunei Moara, la 4 km spre vest de bifurcatia soselei Suceava - Falticeni din comuna Scheia, sat Sf.llie.
Fanetele seculare de la Frumoasa au fost studiate detaliat
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.