Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil” din Cozmesti, judetul Iasi a fost construita in anul 1459. Biserica se afla in partea de sud-vest a satului, langa Palatul Sturdza.
Biserica are forma de nava, edificiul sau fiind construit din caramida si piatra. Pardoseala este din mozaic, iar cea din altar din lemn de brad. Catapeteasma are cinci randuri de icoane, cu ornamente decorative in forma de franghii rasucite cu ramuri si frunze.
In decursul existentei sale, Biserica a suferit mai multe renovari. In 1934 pictorul Ioan Doroftei din Falticeni a refacut pictura interioara, iar in anul 1956 acoperisul vechi de dranita a fost inlocuit cu unul de tabla alba, pe cheltuiala credinciosilor si cu purtarea de grija a parohului Gheorghe Atanasiu.
Biserica Sfintii Arhangheli, Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica Sfintii Arhangheli, Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.165559,26.769633
Existenta Gradinii Botanice din Iasi are o istorie zbuciumata care a parcurs o perioada de peste un secol pana sa ajunga asa cum o vedem si o admiram noi astazi.
In vechea capitala a Moldovei un loc
Manastirea Frumoasa, construita pe locul unei foste biserici mai vechi, ctitorie din secolul al XVI-lea, a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi in anul 2004.
Vechiul edificiu
Adresa: Bd. Tudor Vladimirescu nr. 2, et. 2 (in incinta Iulius Mall Iasi)
Telefon: 0232208400
Numar sali: 5
Capacitate: 865
Sunet: Sistem surround cu procesoare Dolby Digital, utilizand boxe JBL (
Curtea Domneasca din Iasi isi are istoria strans legata de istoria orasului si a tarii, avand o existenta lunga, din prima jumatate a secolului al XV-lea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Timp
Biserica Alba se afla in cartierul Targu Cucului din Iasi si mai este cunoscuta si sub numele de Biserica Schimbarea la Fata. A fost construita in anul 1750 si este inclusa pe Lista monumentelor istor
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.