Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Chimiei Iesene Petru Poni se afla pe strada M. Kogalniceanu, nr. 7B, judetul Iasi si a fost inaugurat in anul 1991 in casa construita de catre mitropolitul Veniamin Costachi, in anul 1839.
Muzeul Chimiei Iesene Petru Poni face parte din Complexul National Muzeal Moldova si a luat nastere prin donarea de catre nepoata savantului Petru Poni, a diferitelor obiecte ce au apartinut familiei savantului.
Muzeul este organizat in sase camere si prezinta: exponate legate de istoria casei, obiecte decorative, materiale documentare de specialitate, peste 1.100 de titluri de referinta dar si materiale beletristice si istorice, obiecte de mobilier, diplome, documente, carti de specialitate, fotografii si obiecte personale ce au apartinut unor renumiti profesori: Nicolae Costachescu, Anastasie Obregia, Constantin V. Gheorghiu, Ilie Matei, Gheorghe Alexa, Mihai Dima, Ion Zugravescu.
Aici se afla prima teza de doctorat in domeniul chimiei (1905) din tara noastra.
Muzeul Chimiei Iesene Petru Poni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Chimiei Iesene Petru Poni
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.172596,27.5802078
Biserica Golia reprezinta o imbinare a stilurilor polonez, grec si rus, fiind construita in secolul al XVI-lea. Ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, biserica a fost refacuta de voievodul Vasile Lup
Rezervatia Naturala Valea Lunga se afla in apropiere de Iasi si este o rezervatie naturala de tip floristic.
Ocupa o suprafata totala 0,20 hectare si a fost infiintata pentru a proteja o leguminoasa
Construita la inceputul secolului al XIX-lea, cladirea Muzeului Unirii din Iasi apartine stilului arhitectural neoclasic, constituind un important punct de atractie atat pentru localnici cat si pentru
Lacul Dorobant este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, aflat pe teritoriul satului Dorobant din comuna Aroneanu, in partea de nord-est a municipiului Iasi.
Are o supraf
La data de 21 septembrie 1868 s-a semnat actul de concesiune pentru construirea si exploatarea caii ferate de la Suceava la Roman, cu ramificatie la Iasi si Botosani.
Vechea gara din Iasi, denumita s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.