Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cladirea Muzeului Mihai Eminescu din Iasi a fost conceput de catre arhitectul Virgil Onofrei si adaposteste un adevarat templu eminescian, ce a fost deschis cu prilejul centenarului mortii poetului, in 1989. Cele doua turnuri de la intrarea in muzeul amintesc de turnul tezaurului de la Putna, simbolizand dragostea Veronicai Micle si prietenia cu Ion Creanga.
Exponatele muzeului reproduc universul eminescian, facand referire la simbolurile operei sale. Luminatorul boltit al holului principal ne duce cu gandul la infinitul cerului instelat, sub el aflandu-se un Zodiac incrustat in mozaicul pardoselii. Scara ce duce la etaj traverseaza un bazin ce simbolizeaza "lacul albastru", dinspre care se aude un susur cristalin de izvor.
Etajul cladirii adaposteste masca mortuara din gips a marelui poet. Parterul prezinta o expozitie documentara si una de arta plastica dedicate poetului, iar la fiecare etaj se afla obiecte si editii de carte rara.
An de an, la data de 15 iunie, cand teii sunt infloriti, muzeul organizeaza "Sarbatoarea Teiului", desfasurandu-se in Parcul Copou, unde se afla si Teiul lui Eminescu.
Muzeul Mihai Eminescu din Iasi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Mihai Eminescu din Iasi
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Iasi
Coordonate GPS: 47.1789398,27.5666561
Curtea Domneasca din Iasi isi are istoria strans legata de istoria orasului si a tarii, avand o existenta lunga, din prima jumatate a secolului al XV-lea pana la sfarsitul secolului al XIX-lea.
Timp
Biserica Golia reprezinta o imbinare a stilurilor polonez, grec si rus, fiind construita in secolul al XVI-lea. Ctitorie a marelui logofat Ioan Golia, biserica a fost refacuta de voievodul Vasile Lup
Lacul Ciric III (denumit impropriu si Lacul Venetia) este un lac de baraj artificial de lunca din Campia Moldovei, in partea de nord-est a municipiului Iasi. Este construit pe raul Ciric.
Lacul Ciric
Biserica de lemn din satul Borosesti, comuna Scanteia (la circa 30 km sud de municipiul Iasi) a fost inclusa pe Lista monumentelor istorice din judetul Iasi din anul 2004.
Lacasul de cult a fost cons
Adresa: Bd. Tudor Vladimirescu nr. 2, et. 2 (in incinta Iulius Mall Iasi)
Telefon: 0232208400
Numar sali: 5
Capacitate: 865
Sunet: Sistem surround cu procesoare Dolby Digital, utilizand boxe JBL (
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.