Biserica-Cetate Ilieni

Biserica-Cetate Ilieni
Biserica-Cetate Ilieni vezi pe harta Biserica-Cetate Ilienivezi pe harta

Informatii despre Biserica-Cetate Ilieni

Localizare: Tinutul Secuiesc > Ilieni Subcategorie: Biserica

Biserica-Cetate Ilieni
Biserica-Cetate Ilieni Biserica-Cetate Ilieni Biserica-Cetate Ilieni
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica-Cetate situata in satul Ilieni a fost construita in secolul al XV-lea, in stil gotic, fortificatia pentagonala cu bastioane fiind edificata in secolul al XVI-lea si al XVII-lea.

Biserica a fost reconstruita si extinsa in perioada renasterii. Tavanul bisericii a fost distrus in 1802 de un puternic cutremur. Dupa schimbarea de regim din 1989 biserica a fost restaurata. Este inconjurata de un zid dublu care era inconjurat de un sant adanc.

Picturile din interior, aflate pe parapatul bancilor si al balcoanelor, prezinta variante ale ornamentatiei florale ale Renasterii si stilului baroc tarziu.


Biserica-Cetate Ilieni este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Ilieni , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.7946167,25.7704639




Vezi si alte obiective turistice din Ilieni

Centrul de echitatie Sancrai este situat la marginea satului Sancrai, comuna Ilieni. Acesta se intinde pe mai multe hectare, adapostind 20 de cai si 5 ponei. Cei care doresc sa petreaca cateva ore in


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site