Biserica fortificata de la Mosna, judetul Sibiu, a fost ridicata in anul 1283 si este una dintre cele mai frumoase biserici evanghelice-luterane din Transilvania.
Biserica a fost construita in stil gotic de catre mesterul Andreas din Sibiu, pe locul unei vechi bazilici a caror urme se mai observa inca pe zidul estic al cetatii.
Constructia a fost fortificata cu ajutorul localnicilor, executandu-se cele cinci turnuri de aparare si zidurile imprejmuitoare cu inaltimea de 9 metri, prevazute cu drum de straja si dublate pe partea sudica.
Turnul propriu-zis al bisericii adaposteste trei clopote (2 mari si unul mic), considerate ca fiind unele dintre cele mai mari din Transilvania, zgomotul produs de acestea de-a lungul timpului determinand aparitia unor crapaturi in zidul turnului.
Bastioanele se afla in colturile de nord-vest si sud-vest, ultimul fiind transformat in scoala si ulterior daramat. Curtina nordica este protejata de un turn cu patru niveluri, ultimul dintre acestea fiind scos in consola si avand guri de turnare.
Sursa
Biserica fortificata de la Mosna este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica fortificata de la Mosna
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Medias
Coordonate GPS: 46.091567,24.39959
Situat pe strada Mihai Viteazu nr.46, localitatea Medias, Muzeul Municipal este gazduit de cladirea unei foste manastiri franciscane ce dateaza din secolul al XV-lea.
Institutia a luat fiinta in anu
Turnul Aurarilor, sau Goldschmiedgasser Turm, a fost ridicat in secolul al XVI-lea in stil baroc, deasupra canalului Morii, care aducea apa paraului Mosna de la Izvorul Rece in oras.
Turnul are in p
Scara acoperita, numita si Treptele Temnitei, a fost construita cu ocazia reparatiei primariei in anul 1803. A devenit al doilea acces spre cetate, asigurand legatura intre castel si Piata Regelui Fer
Catedrala ortodoxă din oraşul sibian Mediaş, una dintre cele mai vechi din judeţ, a revenit de curând în atenţia publicului şi credincioşilor din întreaga ţară pentru meritul de a găzdui
Cetatea Mediasului, lacasul de cult fortificat, a fost construit la inceputul secolului al XII-lea, iar cele trei ziduri de aparare, inaltate din ordinul lui Matei Corvin, probabil intre anii 1440 si
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.