Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Tarii Oasului a fost inaugurat in anul 1966 cuprinde colectii de etnografie din zona: mobilier, ceramica, port popular, textile, obiecte de uz gospodaresc si unelte.
Colectiile vechi au fost imbogatite in anul 1990 cu noi exponate de arta plastica, documente, fotografii si o galerie de arta.
Situat in inima orasului Negresti din judetul Satu Mare, Muzeul Tarii Oasului impresioneaza prin exactitatea cu care reda universul acestei zone geografice si prin pitorescul zonei.
Principalele monumente ale muzeului in aer liber sunt: biserica de lemn din satul Lechinta, casele din Racsa, Camarzana, Moiseni si Negresti. Sectorul viu impresioneaza prin moara de apa, piua, cele doua valtori si un atelier de fierarie.
Din anul 2001, aici functioneaza un atelier-scoala de ceramica, unde se pregatesc cateva zeci de elevi.
Muzeul Tarii Oasului este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tara Oasului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Tarii Oasului
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Negresti Oas
Coordonate GPS: 47.8691864,23.4267712
Complexul turistic de agrement Albina-Hotca este situat in extremitatea nord-estica a judetului Satu-Mare, orasul Negresti Oas (strada Mesteacanului nr.17), la circa 50 km de municipiul Satu Mare si l
Manastirea Sfanta Treime este situata in Moiseni, comuna Certeze, judetul Satu Mare, nu departe de locul unde se desfasoara anual sarbatoarea traditionala Sambra Oilor, intre Negresti Oas si Sighet.
Statiunea Baile Puturoasa se afla in apropiere de orasul Negresti-Oas, judetul Satu Mare, la o altitudine de 400 metri, intr-o caldare cu diametrul de 4 km, a unui fost vulcan, in asa-numita microdepr
Zona de agrement Luna-Ses reprezinta o zona de recreere, agrement si turism montan de interes local si judetean, cu caracter sezonier (vara, in special la sfarsit de saptamana).
Zona este situata la
Muzeul in aer liber Negresti-Oas, judetul Satu Mare, se afla pe strada Livezilor nr. 3-5 si prezinta monumente reprezentative de arhitectura taraneasca din secolele XVII-XX.
Biserica de lemn din satu
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.