Transalpina - Drumul Regelui

Transalpina - Drumul Regelui
Transalpina - Drumul Regelui vezi pe harta Transalpina - Drumul Regeluivezi pe harta

Informatii despre Transalpina - Drumul Regelui

Localizare: Oltenia > Novaci Subcategorie: Traseu

Transalpina - Drumul Regelui
Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui Transalpina - Drumul Regelui
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cati dintre voi ati fost aici sau macar ati auzit de Transalpina? Marcata pe harti ca drumul national DN 67C, Transalpina se intinde pana la altitudinea de 2.145, in Pasul Urdele.

Intrucat nu a fost asfaltata pana in 2009 (si inca se lucreaza) soseaua serpuita din nori nu este atat de cunoscuta precum Transfagarasanul, desi este mai inalta si mai veche decat acesta. Cu toate acestea, prin deschiderea in vara 2011 a drumului, Transalpina - soseaua situata la cea mai mare altitudine din Romania, a starnit dorinta romanilor de calatorie, harta Transalpina inregistrand cea mai rapida crestere intr-un timp foarte scurt, fiind mai populara pe internet decat cautarile traditionale pentru sarbatorile de Paste sau destinatii de vis ca St. Tropez.

Drumul porneşte din Bengesti-Ciocadia judetul Gorj (comuna aflata pe drumul national dintre Tg. Jiu si Ramnicu Valcea, la aproximativ 35 km de Tg. Jiu) si ajunge la Alba Iulia prin Sebes, traversand Muntii Parang.
Daca ajungi sa strabati soseaua Transalpina vei fi mai mult decat incantat de peisajul montan ce te inconjoara.

Inceputurile acestui drum sunt neclare. Unele surse sustin ca a fost construit prima data de legiunile romane in timpul razboaielor cu dacii, motiv pentru care pe hartile de istorie este trecuta sub denumirea de "coridorul IV strategic roman". Soseaua a fost pietruita de nemti in Primul Razboi Mondial, reconstruita in anul 1935 de catre Carol al II-lea (de aceea i se spune si "Drumul Regelui") si apoi reabilitata de nemti in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, dupa care...uitata.

Transalpina este astazi descoperita de multi turisti pasionati de trasee montane. Acestia spun ca nu pot descrie in cuvinte frumusetile naturale pe care le-au inalnit pe acest drum ce leaga doua obiective turistice superbe: Ranca si Lotrul.

In fiecare an, in luna septembrie, pe o portiune de serpentine a DN67C, intre Novaci si Ranca se desfasoara Campionatul National de Viteza in Coasta etapa Ranca.


Transalpina - Drumul Regelui este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Ti-ar placea sa vizitezi Transalpina - Drumul Regelui ? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de cazare Novaci

Coordonate GPS: 45.294453,23.68907




Vezi si alte obiective turistice din Novaci

Cheile Gilortului se afla in apropiere de orasul Novaci, judetul Gorj apoi se continua drumul catre nord pe cursul raului Gilort. Cheile Gilortului sunt spectaculoase prin cascadele create de rau, pe
Muntii Parang reprezinta o unitate naturala bine individualizata fata de cele limitrofe, clar delimitata de vaile adanci ale Jiului in vest, Jiul de Est in nord si Oltetul in est. In sud, o serie d


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site