Lacul fara fund (Lemnelor)

Lacul fara fund (Lemnelor) vezi pe harta Lacul fara fund (Lemnelor)vezi pe harta

Informatii despre Lacul fara fund (Lemnelor)

Localizare: Sibiu si imprejurimi > Ocna Sibiului Subcategorie: Lac

Lacul fara fund (Lemnelor)
Apasati pe imagini pentru vizualizare
"Lacul fara fund" se afla in statiunea Ocna Sibiului, fiind cunoscut si sub numele de "Lacul Lemnelor" si "Lacul Francis". Face parte din complexul lacustru de natura antropogena care acopera o mare dolina a stratului de sare de zacamant.

Lac de marime mijlocie, s-a format pe locul fostei saline Francisc, salina inchisa si abandonata din anul 1775. Prin prabusirea tavanului salinei s-a creat un crater care in timp a acumulat apa.

Din cele 10 lacuri cu apa sarata si cele 5 cu apa dulce din Ocna Sibiului, Lacul fara fund este ocrotit prin lege, fiind declarat monument al naturii.

Adancimea lacului este de 34,5 m, (in pofida denumirii), iar diametrul de 40 - 50 m, avand o forma ovala.
La suprafata lacului se gaseste o panza de apa dulce permanenta, iar la adancimea sa, un strat de apa sarata ce acumuleaza caldura.
Concentratia sarii este de 318g/l la adancime, in timp ce la suprafata atinge doar 96g/l.

Apele lacului sunt populate de o fauna specifica mediului salin.

Lacul fara fund este renumit pentru fenomenul de heliotermie, care i-a dat si titlul de rezervatie naturala. Diferenta de salinitate si temperatura este utilizata in scopuri terapeutice.


Lacul fara fund (Lemnelor) este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Pentru a vizita Lacul fara fund (Lemnelor) poti accesa una dintre ofertele de cazare Ocna Sibiului , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 45.8776588,24.0669975




Vezi si alte obiective turistice din Ocna Sibiului

Biserica ortodoxa romana "Schimbarea la fată" din Ocna Sibiului-Caciulata a fost ridicata in anul 1790, de catre muncitorii minieri de la fostele saline si renovata in anul 1805. Lacasul de cult es
Lacul Inului (Panzelor) are o suprafata de 875,0 m2 si o adancime maxima de 46 m. Salinitatea apei la suprafata este de 9 g/l, de la adancimea de 5,5 m atingand o salinitate de 320 g/l. Lacul s-a for
Lacurile Horea, Closca, Crisan au urmatoarele adancimi maxime: Lacul Horea — 44,50 m, Lacul Closca — 34,55 m, Lacul Crisan — 44 m. Au o salinitate la suprafata de 69—72 g/l, iar la adan­cime,
Lacul Mihai Viteazul din Ocna Sibiului, cu o suprafata 504,80 m², isi are originea in trei lacuri mici carstosaline.
Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se afla un complex de 15 lacuri sarate avand o concentratie de sare de 260 g/l. In incinta strandului din Ocna Sibiului se afla alte trei lacuri, Horia (40 m), C


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site