Ocna Sibiului, Informatii despre Ocna Sibiului

Ocna Sibiului

Ocna Sibiului


Localitate din judetul Sibiu (zona turistica Sibiu si imprejurimi)



Statiunea balneo climaterica Ocna Sibiului este situata in orasul cu acelasi nume, la 12 km de Sibiu, avand astfel acces la drumul national, calea ferata si aeroportul international Sibiu. Ocna Sibiului este renumita pentru numeroasele lacuri saline, unele dintre ele declarate monumente ale naturii.

Asezata ca un cuib intre dealuri, Ocna Sibiului e scufundata in liniste si pace, caracterizandu-se printr-un relief format din dealuri si coline, cu pante domoale, cu localitatea ferita de vanturi si curentii de aer rece ce vin dinspre munte, ceea ce determina variatii mici de temperatura intre anotimpuri, cu treceri blande de la un regim termic la altul.

Localitatea poseda un parc natural de foioase cu o suprafata de 15 hectare situat in apropiere. In atmosfera este incarcatura aero-ionica negativa care denota puritatea.





Monumente Ocna Sibiului


Biserica ortodoxa Sf.Arhangheli Mihail şi Gavril

Statiunea Ocna Sibiului are si istorie, aici putand fi admirate cateva monumente istorice inedite. Printre cele mai importante se numara biserica ortodoxa Sf.Arhangheli Mihail şi Gavril, ctitorie a lui Mihai Viteazul, ridicata in anul unirii celor 3 tari romaneşti.

Cetatea este o biserica romanica fortificata, situata in zona centrala, reconstruita in secolul XV-lea pe locul unei si mai vechi biserici inceputa in anul 1240, ale carei lucrari au fost intrerupte la navalirea tatarilor.

La fel de importanta este si Biserica Brancoveanu (ctitorie brancoveneasca) este situata in zona centrala si a fost construita intre 1697 si 1700.




Factori de cura si indicatii terapeutice Ocna Sibiului


Afectiuni tratate

Ocnele de sare din nordul Sibiului au fost exploatate inca de pe vremea lui Burebista. Statiunea poseda in principal un bogat element hidrologic reprezentat de numarul semnificativ de lacuri de mare concentratie in clorura de sodiu.

Toti factorii naturali existenti in zona determina asupra organismului uman un efect sedativ relaxant, cu repercusiuni biologice tonifiante prin echilibrarea sistemului nervos vegetativ simpatic-parasimpatic ceea ce are ca efect o stare reconfortanta si de refacere a capacitailor fizice si intelectuale.



Cai de acces Ocna Sibiului


Cum ajungi la Ocna Sibiului

Drumul pana la Ocna Sibiului este superb, cea mai indicata modalitate de transport fiind cu masina personala. Drumul nu este foarte lung (cel mult 4 ore din Bucuresti), rutele de acces spre Ocna Sibiului fiind urmatoarele: Bucuresti-Brasov-Sibiu-Oradea (D.N.1-E15), Bucuresti-Pitesti-Sibiu-Deva-Arad (D.N.7) sau Sibiu-Medias (D.N.14).

Rutele puse la dispozitie de CFR sunt: Bucuresti-Ploiesti-Brasov-Codlea-Fagaras-Sibiu sau Ramnicu Valcea-Sibiu-Ocna Sibiului-Medias. De asemenea, la Ocna Sibiului se poate ajunge si cu avionul. De pe aeroportul din Sibiu exista numeroase microbuze care efectueaza zilnic cursei pe ruta Sibiu-Ocna Sibiului.
© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site