Apasati pe imagini pentru vizualizare
Cheile Galbenei se afla in zona Padis - Cetatile Ponorului, judetul Bihor si reprezinta un culoar de drenare spre Depresiunea Beiusului a majoritatii apelor din Bazinul Padis. Cheile sunt inguste, marginite de pereti verticali si pante abrupte, avand numeroase cascade si fiind deosebit de greu de strabatut.
Cea mai atractiva portiune este cea dintre Izbucul Galbenei si confluenta cu Valea Luncsoara, un canion ingust, marginit de pereti verticali de peste 100 metri. Acesta se termina printr-o cascada evantai inalta de 7 metri, la baza careia se gaseste un lac.
Pentru turisti exista un traseu amenajat format din portiuni de cabluri de otel si lanturi de sprijin. Fiind un traseu foarte dificil, este recomandat doar turistilor cu experienta si conditie fizica buna. Nu este recomanda parcurgerea lui pe vreme rea sau in perioadele de viituri.
Deasupra peretului stancos exista doua puncte de belvedere suspendate la 200 metri deasupra firului vaii, oferind privelisti inedite asupra canionului si asupra peretelui de vizavi inalt de peste 300 metri.
Sursa
Cheile Galbenei, Bihor este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Apuseni, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Pentru a vizita
Cheile Galbenei, Bihor
poti accesa una dintre ofertele de
cazare Padis
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 46.6516991,22.6959229
Cadere de apa situata pe Valea Izbucul Galbenei, fiind cea mai spectaculoasa cascada din Cheile Galbenei.
Cascada se pravale peste o saritoare de circa 7 m, si este de fapt iesirea la zi a apei ce s
Traseul montan Cetatile Ponorului din Muntii Apuseni porneste de la Cabana Padis si coboara in poiana Ponor. Apoi se urca pieptis, se traverseaza un drum forestier, coboara pe un grohotis in Dolina I
Cetatile Ponorului reprezinta un complex carstic situat in Muntii Apuseni, alcatuit din trei avene adanci, o pestera centrala, un izbuc si un rau ce curge prinr-un tunel subteran, lung de 2 km, care l
Groapa de la Barsa se afla in depresiunea Padis Cetatile Ponorului, judetul Bihor si este o depresiune de forma ovala, cu axa mare de 2 km.
Zona mai este numita si Depresiunea Barsa, fiind una dintre
Platoul carstic Lumea Pierduta se afla intre Paraul Ursului si Paraul Sec si ascunde in subteran o imensa retea de galerii active, lucru dovedit de dolinele de la suprafata.
Doua dintre dolinele plato
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.