Apasati pe imagini pentru vizualizare
Se intinde pe o suprafata de 10,2 hectare. Este alcatuita in cea mai mare parte din goruni seculari. Alaturi de acestia se mai gasesc aproximativ 300 specii de plante de o rara frumusete. La poalele dealului se afla paraul Filioara, cu palcuri de rachitisuri si mici mlastini cu rugina si izma. Pajistea din jur este alcatuita din paius rosu si iarba vantului.
Cei mai in varsta arbori din rezervatia forestiera “Codrii de arama” au peste 135 de ani.
Daca ajungeti in acea zona nu trebuie sa ratati nici „Padurea de argint” ce reuneste exemplare de mesteacan de o rara frumusete si cu o vârsta ce depaseste un veac.
Este asezata in comuna Agapia, pe terasa inferioara a paraului Topolitei, la o altitudine de 540 de metri.
Se intinde pe o suprafata de aproximativ 2,4 hectare si, in cea mai mare parte a ei, are arbori batrani cu varsta de peste 100 de ani, dar si arbori mai tineri de 20 pana la 50 de ani.
Toamna, peisajele din rezervatia forestiera “Codrii de arama”, dar si din „Padurea de argint” sunt absolut superbe, cu niste culori fantastice. Puteti vedea cum soarele se joaca printre frunzele arborilor facand peisajul sa para de poveste.
Peste coroanele de flacari ale copacilor,pasarile calatoare plutesc luandu-si ramas bun. Frunzele ruginii care se desprind din arbori ajung pe pamant unde formeaza un covor fosnitor, in culori de vis.
Nu trebuie sa va faceti griji nici in ceea ce priveste cazarea, pentru ca sunt foarte multe pensiuni in Agapia unde gazdele va asteapta cu bratele deschise si va oferta confortul necesar unui sejur de recreere si de refacere a sanatatii.
Comuna Agapia, pe raza careia se afla cele doua minunatii ale naturii, este recunoscuta pentru arborii sai. Principala bogăţie a comunei o constituie fondul forestier pe o suprafaţă de 3.462 ha, circa 52% din suprafaţa comunei.
Asadar, cu siguranta nu veti regreta daca veti merge in rezervatia forestiera “Codrii de arama” si in „Padurea de argint”, locuri pe care versurile eminesciene le-au înscris în literatura româneasca: “De treci codrii de arama de departe vezi albiind, S-auzi mandra glasuire a padurii de argint”.
Rezervaţia Codrii de Aramă este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Moldova, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Rezervaţia Codrii de Aramă
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Piatra Neamt
Coordonate GPS: 47.150111,26.271038
Statie pornire: gara Piatra-Neamt
Statie sosire: muntele cozla, altitudine 657 metri
Program functionare:
Luni* : 11:30 - 21:00
Marti - Joi : 10:00 - 21:00
Vineri - Duminica : 09:30 - 24:00
* Cu exce
Manastirea Bisericani se afla la 12 kilometri Vest de Piatra Neamt, in zona muntelui Pietrosu, la 650 m altitudine. Manastirea este situata pe soseaua Piatra Neamt –Bicaz (DN 15), 2 km mai jos aflan
Cel mai convenabil si rapid mod de a ajunge la partia de ski de pe dealul Cozla , dar si cel mai bun mod prin care puteti admira orasul si imprejurimile acestiua il reprezinta telegondola.
Statia
La Piatra Neamt, pe o strada linistita si umbroasa, se ridica, de mai bine de un secol, casa in care a locuit si creat marele povestitor Calistrat Hogas.
Strada pe care se afla locuinta scriitorului i
Biserica de lemn din Turturesti (comuna Girov) a fost construita de catre localnici in anul 1825, pe o colina.
Planul constructiei este cruciform, fiind captusita cu scanduri de brad atat la interior
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.