Apasati pe imagini pentru vizualizare
Ramnicu Sarat, cel de-al doilea municipiu al judetului Buzau, ofera privelisti frumoase prin imprejurimile sale - Valea Ramnicului, Balta Alba si Balta Amara, insa si obiective turistice istorice si religioase, in interiorul orasului, unice in tara. Dintre acestea, nu pot fi ratate constructiile arhitectonice unice precum Complexul Brancovenesc si Muzeul Municipal Ramnicu Sarat, situat in imediata apropiere.
Complexul Brancovenesc este o ctitorie a domnitorului Constantin Brancoveanu, fiind ridicat in 1697. Este cea mai valoroasa cladire a orasului, ale carei pivnite in arcade sunt o marturie a stilului arhitectural care a luat numele domnitorului. Tot de numele domnitorului se leaga si Biserica Adormirea Maicii Domnului, ridicata in aceeasi perioada.
Gara si Palatul administrativ - astazi sediul Primariei - a implinit un secol de existenta, prima, o bijuterie arhitecturala, fiind construita dupa planurile lui Anghel Saligny in 1891.
Situat pe strada Primaverii, Muzeul Municipal Ramnicu Sarat se afla in cladirea fostei Staretii apartinand manastirii cu hramul \"Adormirea Maicii Domnului\" si a fost inaugurat la 5 iunie 1960. Detine sectii de arta plastica, etnografie si arta populara, stiintele naturii, istorie a culturii ramnicene, insumand aproximativ 30.000 de exponate.
Colectiile muzeului includ ceramica si costume populare, covoare, pictura si sculptura, elemente de flora si fauna si ca un element inedit, o colectie de fluturi exotici.
In centrul orasului, vechea Gradina Publica, infiintata in 1885, ofera o oaza de verdeata si liniste.
Muzeul Municipal din Ramnicu Sarat este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Valea Buzaului, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Municipal din Ramnicu Sarat
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Ramnicu Sarat
Coordonate GPS: 45.3806915,27.0444851
Platanul din Ramnicu Sarat reprezinta un monument al naturii situat in Parcul central al municipiului.
Acesta impresioneaza prin dimensiuni si varsta.
Rezervatia naturala Balta Amara este situata pe raza comunei Balta Alba, fiind localizata la 22 km de Ramicu Sarat, in estul judetului.
Este o rezervatie naturala geologica, de zona umeda si zoologic
Complexul Brancovenesc din Ramnicu Sarat se afla pe strada Primaverii nr. 4, judetul Buzau si este format din Casa domneasca, biserica Adormirea Maicii Domnului, zidul de incinta, turnuri si staretie.
Lacul Balta Alba este situat pe raza comunei Balta Alba, localizata la 22 km de Ramicu Sarat, in estul judetului si ocupa o suprafata de 1.012 ha.
Este cel mai mare liman fluviatil de pe cursul infer
Biserica Adormirea Maicii Domnului din Ramnicu Sarat este situata pe strada Primaverii nr.4. Ea a fost ridicata in timpul lui Constantin Brancoveanu (1688-1714).
Lacasul de cult face parte alaturi d
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.