Manastirea Sfanta Ana de la Rohia

Manastirea Sfanta Ana de la Rohia
Manastirea Sfanta Ana de la Rohia vezi pe harta Manastirea Sfanta Ana de la Rohiavezi pe harta

Informatii despre Manastirea Sfanta Ana de la Rohia

Localizare: Maramures > Rohia Subcategorie: Manastire

Manastirea Sfanta Ana de la Rohia
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea Sfanta Ana de la Rohia este situata in satul cu acelasi nume, intr-un amfiteatru natural protejat de padure.
A fost intemeiata in anul 1923, sub hramul "Adormirea Maicii Domnului", pana in prezent pastrandu-se intr-o forma foarte buna, cu mici modificari.

Azi, manastirii i s-a adaugat un muzeu impresionant ce gazduieste o colectie de icoane pe lemn si sticla si o biblioteca ce contine peste 25.000 de volume de carte veche si nu numai. Cele mai importante volume de aici sunt: Cazania lui Varlaam (in editia originala din 1643), Noul Testament (1648), Biblia tradusa de Samuil Micu-Klein (1795), o Psaltire din vremea lui Caragea (1817) si Cronica Romanilor a lui Gheorghe Sincai (1853).

O piesa deosebita a muzeului este reprezentata de Icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni, situata la demisolul bisericii. In anul 1977 s-a construit "casa Poetului", un cerdac in stil brancovenesc, fiind locul de reculegere al poetuluil Ioan Alexandru.
Manastirea de la Rohia este locul unde si-a petrecut monahul Nicolae Steinhardt ultimii ani din viata, perioada in care a redactat carti ce azi fac parte din patrimoniul cultural romanesc.

Accesul la manastire se face destul de usor, nodul de legatura fiind orasul Targu Lapus care se afla la o distanta de aproximativ 9 km de manastire.


Manastirea Sfanta Ana de la Rohia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi cazare Rohia , la pensiunile si vilele din apropiere.

Coordonate GPS: 47.4534492,23.8624992




Vezi si alte obiective turistice din Rohia

Biserica de lemn din Fantanele, judetul Maramures, a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din anul 1900 si poarta hramul „Sfanta Maria”. Sursa foto: Țetcu Mircea Rareș


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2025 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site