Apasati pe imagini pentru vizualizare
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 1776.
Situata pe strada Selarilor nr. 14 din Sibiu, biserica a fost construita initial in stilul gotic, marcata prin contraforturi in exterior si cu un interior complet modificat de biserica-sala in stil baroc tarziu.
Din cauza prabusirii boltilor, in 1776, ea a fost refacuta in mai multe randuri de calugarii franciscani, rezultand o biserica-sala cu cor poligonal al carei interior este ritmat doar prin mijlocirea unor pilastri incoronati de un antablament simplu.
Interiorul adaposteste monumentul funerar al generalului conte Damian Hugo von Virmond, comandant militar al Transilvaniei.
Monumentul a fost restaurat in anul 1972, insa cladirea a fost confiscata in anul 1949 de regimul comunist, cand calugarii comunisti au fost deportati, biserica nefiind retrocedata pana in prezent.
Biserica Franciscana din Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Turistii care vor sa viziteze aceasta zona pot gasi
cazare Sibiu
, la pensiunile si vilele din apropiere.
Coordonate GPS: 45.7974701,24.1556053
Muzeul Civilizatiei Populare Astra este localizat in Padurea Dumbrava Sibiului, la 4 km distanta de Sibiu. Este, negresit, unul dintre cele mai mari si mai impresionante muzee in aer liber din Europa.
Strada 9 Mai, cea mai veche strada a orasului, a purtat mult timp denumirea de strada Elisabeta. Intersectia strazii 9 Mai cu strada Ocnei este considerat centrul Orasului de Jos. Locul se numeste Pia
Langa Biserica Evanghelica din Sibiu salasluieste Turnul Scarilor. Din anul 2002, aceasta cladire a capatat numele de Casa Calfelor, gazduind calfe calatoare din Germania, Elvetia sau Franta.
Orasul
Turnul apartinator incintei a IV-a, construit in 1457, este unul din cele doua turnuri pastrate din Orasul de Jos.
Turnul Pielarilor are patru nivele, din care ultimul, iesit in consola este dotat cu
Cladirea a fost construita in anul 1424 de catre regele Sigismund, cu scopul de a adaposti regi, voievozi sau alti inalti demnitari care veneau la acea vreme in Sibiu.
In anul 1593 aceasta casa este
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.