Apasati pe imagini pentru vizualizare
In aceasta casa este scluptat bustul marelui dramaturg german. Casa este situata in piata care actualmente poarta numele poetului Friedrich Schiller.
Friedrich von Schiller (n.10 noiembrie 1759, Marbach/Wurttenberg - d.9 mai 1805, Weimar) a fost un poet si dramaturg german, considerat unul din "printii poeziei germane".
In 1773, la varsta de 14 ani, tanarul Schiller este inrolat in Academia Militara, institutie cu cel mai desavarsit spirit cazon, unde se va forma spiritul rebel al viitorului poet.
In 1780 Schiller devine medic militar al unui regiment din Wurttenberg, dupa ce sustinuse o dizertatie cu titlul Uber den Zusammenhang der tierischen Natur des Menschen mit seiner geistigen ("Despre relatia dintre natura animala si cea spirituala a omului").
Adresa: Piata Friedrich Schiller, Sibiu
Casa Friedrich Schiller Sibiu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Sibiu si imprejurimi, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Friedrich Schiller Sibiu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sibiu
Coordonate GPS: 45.794624,24.152675
In 1929 s-a deschis in padurea Dumbrava prima Gradina Zoologica din Romania de catre Intreprinderea de electricitate la initiativa inginerului Szekely caruia i-a venit ideea dupa ce a gasit niste vulp
Teatrul de Balet din Sibiu s-a infiintat in august 2008. In prezent trupa de balet cuprinde 20 de balerini cu media de varsta de 21 de ani, ce provin din scoli, tari, continente , culturi diferite.
D
In Evul Mediu, Biserica Franciscana de astazi a fost numita si "Manastirea Clariselor", apartinand unui ordin sever de calugarite, fiind construita in mai multe etape, intre anii 1425 – 177
Teatrul de Stat \"Radu Stanca\" a fost infiintat alaturi de Teatrul pentru copii si tineret \"Gong\" si Filarmonica de Stat in 1949. Sectia germana a teatrului a fost deschisa in 1956.
Anual la Sibi
Turnul Sfatului este, poate, cel mai cunoscut simbol al Sibiului, recomandat de toti locuitorii urbei.
Acesta se inalta intre Piata Mare si Piata Mica, salasluind in inima Sibiului inca din secolul a
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.