Apasati pe imagini pentru vizualizare
In aceasta casa din Sighetu Marmatiei si-a trait primii 15 ani din viata, laureatul premiului Nobel pentru Pace, cunoscutul romancier, dramaturg, eseist si memorialist Elie Wiesel.
In anul 1944, Elie Wiesel, impreuna cu familia si cu alti 38000 de evrei maramureseni, au fost deportati de catre regimul hortyst si nazist, in lagarele de concentrare de la Auschwitz, Birkenau, Buchewald si altele. In august 2002, portile acestei case memoriale sunt deschise de insusi Elie Wiesel.
Constructia, de-a lungul anilor si in special in ultima perioada a suferit degradari si modificari care impuneau o restaurare urgenta. Imediat dupa transferul casei in administrarea Muzeului a fost elaborat un proiect de restaurare care viza readucerea casei la forma initiala. Disfunctionalitati administrative au facut sa intarzie realizarea proiectului.
Casa Elie Wiesel din Sighetu Marmatiei este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Casa Elie Wiesel din Sighetu Marmatiei
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sighetu Marmatiei
Coordonate GPS: 47.927702,23.892853
Rezervatia Dealul Solovan, aflata in apropierea localitatii Sighetu-Marmatiei, se intinde pe 1,02 ha si este constituita in jurul pesterii de pe Dealul Solovan.
In cadrul sau sunt protejate gorunul
Cornul Sarampaului reprezinta un abrupt stancos aflat in Muntii Ignis, aproape de localitatea Sighetu-Marmatiei.
Acesta are o inaltime de 30-40 m si este format din sill de andezit.
Valea Izei este cu siguranta o destinatie turistica deosebita. Simbolica pentru Maramuresul istoric, Valea Izei este cautata de turistii dornici sa descopere lumea tainica a unei zone bogate in tradit
Grupul Statuar Cortegiul Sacrificatilor a fost construit in curtea interioara a Muzeului Memorial din centrul orasului Sighet.
Statuile au fost realizate de catre sculptorul Aurel Vlad in anul 1997, i
Comunitatea israelita din Sighet isi are originile inca de la inceputul secolului al XVII-lea. In 1780, se construieste prima sinagoga cu acordul Imparatului Josef al II-lea. Comunitatea se dezvolta s
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.