Apasati pe imagini pentru vizualizare
Muzeul Memorial Sighet este situat pe strada Corneliu Coposu nr. 4, in fosta inchisoare politica din Sighetu Marmatiei, judetul Maramures.
Fiecare celula din inchisoarea politica a devenit o sala de muzeu, in care sunt expuse obiecte, fotografii si alte documente. Aici a fost amplasat si un spatiu de rugaciune, alaturi de opere de arta plastica de o mare importanta artistica.
Cea mai importanta lucrare poarta numele de Cortegiul Sacrificatilor si a fost inaugurata in anul 1997.
Muzeul Memorial Sighet este cunoscut pentru proiectul Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei, initiat de catre presedinta Aliantei Civice, Ana Blandiana. Dezvoltarea proiectului a avut loc pe parcursul urmatorului deceniu, cu contributia lui Romulus Rusan si a unei prestigioase echipe de istorici, arhitecti, constructori si designeri.
Proiectul a fost preluat in anul 1995 de catre Consiliul Europei, fiind situat la rangul principalelor locuri de pastrare a memoriei continentului, alaturi de Memorialul de la Auschwitz si Memorialul Pacii din Normandia.
Muzeul Memorial Sighet dispune de un Spatiu de Reculegere si Rugaciune, pe a carui pereti sunt inscrise 8.000 de nume de detinuti care au murit in inchisorile si lagarele de munca din Romania Comunista.
Muzeul Memorial Sighet este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Muzeul Memorial Sighet
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sighetu Marmatiei
Coordonate GPS: 47.9264565,23.8932247
Comunitatea israelita din Sighet isi are originile inca de la inceputul secolului al XVII-lea. In 1780, se construieste prima sinagoga cu acordul Imparatului Josef al II-lea. Comunitatea se dezvolta s
Sighetu Marmatiei este al doilea oras ca amrime din judetul Maramures si se afla la confluenta raurilor Mara, Tisa si Ronisoara. Sighet este vechea capitala a Maramuresului, asezare atestata din anul
Biserica Reformata din Sighet a fost inaltata intre secolele XI - XII, pe actuala strada Dr. Ioan Mihaliy de Apsa nr. 14 din Sighetu-Marmatiei.
Lacasul de cult a fost ridicat in cinstea Sf. Emeric si
Fortificatia din Sighetul Marmatiei este situata pe dealul Cetatii si dateaza din epoca fierului, arheologii incadrand-o in cultura Gava.
In trecut fortificatia era aparata de un zid din pamant cu o
Cornul Sarampaului reprezinta un abrupt stancos aflat in Muntii Ignis, aproape de localitatea Sighetu-Marmatiei.
Acesta are o inaltime de 30-40 m si este format din sill de andezit.
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.