Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie

Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie
Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie vezi pe harta Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie vezi pe harta

Informatii despre Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie

Localizare: Transilvania > Sighisoara Subcategorie: Manastire

Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie
Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie
Apasati pe imagini pentru vizualizare
Manastirea este situata la 6 km vest de orasul Sighisoara.
Manastirea este construita in stilul Cruce Greaca Inscrisa. Cu o nava mare, manastirea este picata in fresca stilul neobizantin si poseda moibilier sculptat din stejar.

Inainte de constructia Manastirii, in aceasta zona nu a existat vreun asezamant monarhal. Un grup de credinciosi in frunte cu protopopul Boian Ioan au facut demersuri la Arhiesopia Alba Iuliei pentru infiintarea acestei Manastiri.

Piatra de temelie a fost pusa de catre Arhiepiscopul Andrei Andreicut in ziua de 26 octombrie 1997. In anul 1999 a inceput constructia la corpul de chilii, lucrare care a fost terminate in anul 2000. In anul 2001 s-a inceput lucrarea Bisercii, care a si fost finalizata in acelai an, ulterior radicandu-se si anexele gospodaresti.

Desi este foarte aproape de oras, Manastirea este foarte linistita, fiind mai aglomerata duminica si in zilele de sarbatoare. Manastirea se gaseste la marginea unei paduri, intr-un decor foarte frumos, fiind ferita vara de temperaturile ridicate.


Manastirea Sfantul Mucenic Dimitrie este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.

Cei care vor sa-si petreaca aici vacanta isi pot lua cazare Sighisoara , in zona aflandu-se o serie de pensiuni si vile.

Coordonate GPS: 46.223315,24.792309




Vezi si alte obiective turistice din Sighisoara

Castelul familiei Bethlen se află în apropierea Sighişoarei, în satul Criş, din comuna mureşeană Daneş, în mijlocul unui parc cu copaci seculari. Despre acest palat nobiliar circulă multe
Turnul Cositorarilor a fost construit odata cu zidul cetatii si are o pozitie exceptionala de aparare. Turnul a fost intr-o continua refacere, datorita incendiilor si cutremurelor prin care a trecut.
Adresa: Piata Muzeului nr. 6 - Cetate Telefon: 0788 115 511
Turnul Macelarilor este unul din cele mai vechi turnuri din Romania, datand din secolul XV. Turnul a avut un rol imporant in apararea laturii de vest a cetatii. In fata turnului s-a ridicat ulterior u
Castrul roman Stenarum este situat pe platoul Podmoale, in apropierea orasului Sighisoara, judetul Mures. A fost descoperit in urma cercetarilor de la mijlocul secolului al XIX-lea, de atunci fiind


Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor. Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre acest site.

© 2004 - 2024 SC InfoTurism Media SRL. Toate drepturile rezervate.
Infopensiuni.ro va ofera pensiuni si vile din toate zonele turistice, oferte speciale, rezervari online.
Termenii si conditiile de utilizare | Politica de Confidentialitate | Politica de Cookie-uri | Legislatie | Contact  | Harta site