Apasati pe imagini pentru vizualizare
Lacul Ursu este cel mai mare lac heliotermic din lume, unic in Europa.
Documentele istorice atesta faptul ca in anul 1875 s-au produs la Sovata in zona deluroasa estetica a depresiunii Transilvaniei prabusiri si alunecari de material care au condusla individualizarea unei depresiuni in care apele paraielor Toplita si Auriu au format lacul Ursu.
Primul document care aminteste de Sovata ca loc de cura este o scrisoare din anul 1597 a lui Mihail Kornis, prin care acesta pune in evidenta efectele terapeutice ale apei sarate.
Lacul Ursu are o intindere de 46.000 mp si o adancime de 18 m, fiind renumit pentru efectele benefice ale apei sarate ce trateaaza afectiunile ginecologice, ale aparatului locomotor, cardiovasculare, digestive si endocrine, precum si tratarea starilor post-traumatice.
Temperatura inregistreaza vara un salt pana la 32 - 34 grade Celsius, la o adancime de 1,5 si 2,5 m, iar de la 5-6 m, temperatura se pastreaza de 21 - 26 grade Celsius tot timpul anului.
La Sovata se fac bai calde de namol si apa tot timpul anului, iar stratul de apa helioterm, cu temperaturi mai ridicate, da posibilitatea prelungirii sezonului cu balneatie in aer liber.
Dupa folosire, namolul pentru impachetari este aruncat inapoi in lac, pentru ca, astfel, in scurt timp, isi reface proprietatile. Medicii spun ca, din cercetari, reiese ca mai exista resurse de namol pentru inca 70 de ani.
Pe langa lacul Ursu, la Sovata se mai gasesc cateva lacuri sarate, dintre care lacul Negru instalat intr-o mina de sare prabusita este folosit la bai calde si reci, fiind prevazut cu instalatii proprii.
Lacul Ursu este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Tinutul Secuiesc, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Lacul Ursu
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Sovata
Coordonate GPS: 46.6039314,25.0855198
Vă aflaţi în căutarea unei destinaţii de vacanţă care să îmbine frumosul cu liniştea necesară relaxării şi un mediu propice sănătăţii? Îndreptaţi-vă cu încredere spre Muntele de S
De pe itinerarul turistilor aflati in vacanta la Sovata nu trebuie sa lipseasca vizitele la Biserica Schimbarea la fata si bisericile catolice din Odorheiul Secuiesc si la Muntele de Sare, inedit prin
Partia de ski Alunis Incepatori are un grad scazut de dificultate, adresandu-se incepatorilor si copiilor. Lungimea partiei este de 300 m, iar diferenta de nivel de 30 m. Altitudinea la plecare este d
Statiunea Sovata ofera posibilitati pentru practicarea sporturilor de iarna, ski si ski fond. Statiunea dispune de 2 partii una pentru incepatori si copii si una de nivel mediu.
Partia Alunis 1 are
Statiunea Sovata este situata la o altitudine de 475-600m, la poalele Muntilor Ghiurghiului, fiind renumita datorita lacurilor sarate, dintre care cel mai important este Lacul Ursu. Se afla la 60 km e
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.