Apasati pe imagini pentru vizualizare
Biserica de lemn din Draghia, comuna Coroieni, judetul Maramures a fost declarata monument istoric.
Lacasul de cult dateaza din anul 1706 si are hramul „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”. A fost realizat de catre mesterul lemnar Both Grigore, ce si-a scris numele pe grinda de deasupra usii de la intrare.
Edificiul religios este construit din lemn de stejar, netencuit, cu temelia din piatra. Intrarea se afla in lateral, ca la bisericile vechi. Turnul bisericii are in varf o cruce cu sapte brate si un paun alaturi, semn al crestinismului in primele veacuri si al biruintei.
Conform inscriptiilor cu litere chirilice de pe usile imparatesti, interiorul bisericii ar fi fost pictat in anul 1797 de catre zugravul Petre din Preluca. Pictura a fost realizata pe panza in ulei.
Portalul usii de trecere din pronaos in naos este decorat “cu rozete încrustate cu modele arhaice, neintalnite la alte biserici.\" ( Grigore Man - Biserici de lemn din Maramures).
Sursa foto: Țetcu Mircea Rareș
Biserica de lemn din Draghia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din
Maramures, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in
apropiere.
Ti-ar placea sa vizitezi
Biserica de lemn din Draghia
? Daca da, alege una dintre vilele sau pensiunile care au oferte de
cazare Targu Lapus
Coordonate GPS: 47.352373,23.770759
Defileul Lapus este o arie naturala protejata, fiind constituita din cursul mijlociu al raului Lapus intre localitatea Groape (apartinand orasului Targu Lapus), si confluenta cu raul Cavnic, avand lun
Biserica reformata din Targu Lapus a fost construita intre ani 1839-1863, fiind cea mai mare biserica din Tara Lapusului.
Lacasul de cult detine trei clopote: de 1000 kg, 600 kg si 160kg.
Orga, real
Biserica de lemn Sf.Ilie din Cupseni, comuna Cupseni, judetul Maramures a fost declarata monument istoric. Se presupune ca lacasul de cult dateaza din sec. al XVIII-lea.
In monografia comitatului est
Biserica de lemn din Glod (Galgau) se afla in lunca vaii Lapusului, localitatea Razoare , judetul Maramures, fiind adusa aici in anul 1867 din satul Glod, Salaj. A fost declarata monument istoric, dat
Biserica de lemn Sf. Nicolae din Costeni, comuna Cupseni, judetul Maramures a fost declarata monument istoric. Lacasul de cult dateaza din sec. al XIX-lea (1875) si poarta hramul „Sf. Nicolae”.
E
Materialele postate pe acest site apartin autorilor si se afla sub protectia Legii Dreptului de Autor.
Preluarea lor se poate face doar cu acordul scris al autorului si cu citarea sursei cu link activ catre
acest site.